Новини

Онлайн-засідання кафедри української мови і літератури

31 березня 2020 року уперше на платформі Zoom провели онлайн-засідання кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Розглянули низку важливих питань: про підготовку освітніх програм Середня освіта. Українська мова і література. Англійська мова до акредитації; про результати педагогічної практики студентів 4 курсу, упровадження елементів дистанційної освіти в освітній процес; порядок підготовки та проведення наукових конференцій, які заплановані на квітень–травень 2020 р.; дистанційні форми профорієнтаційної роботи університету, «Проєкт Державного стандарту середньої освіти», що дуже хвилює широке коло освітян і має бути українськоцентричним.

Відповідно до вимог міжнародного проєкту "Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність" (виконується за підтримки міжнародної ради наукових досліджень та обмінів IREX, посольств США та Великобританії, Академії Української преси, МОН України) обговорили і затвердили авторські робочі навчальні програми кількох навчальних дисциплін із медіаосвітнім компонентом до сертифікації.

Активну участь у засiданнi кафедри взяли: канд. філол. наук, доц. Герман В.В., д. філол. наук, проф. Горболіс Л.М., канд. пед. наук, доц. Громова Н.В., канд. пед. наук, доц. Захарова В.А., канд. філ. наук, доц. Кириленко Н.І., викл. Поляничко Ю.В., канд. філ. наук, доц. Рудь О.М., д. пед. наук, проф. Семеног О.М., канд.філ.наук., ст. викл Черниш А. Є., канд.пед.наук., викладач Ячменик М.М., лаборант Рябко Т.В., стлаборант Сердюк А.А.

Відзначу, що упродовж двох тижнів наші колеги провели онлайн-виробничі наради, узяли активну участь в онлайн-занятті "Секрети Zoom" (проводила М.Ячменик), а також у вебінарі «Академічна доброчесність: робота з закладами повної загальної середньої освіти та ІППО» (Організатори: Рада міжнародних досліджень та обмінів (IREX) та Американська Рада з міжнародної освіти), у вебінарі «Академічна доброчесність: особливості роботи антиплагіатної програми StrikePlagiarism» (організатор - Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна), у Facebook-вебінарі «Еразмус+ в період пандемії COVID-19: виклики та шляхи їх вирішення» (проводила команда Національного Еразмус+ офісу ).

Вдячна колегам за співпрацю, за живе і тепле слово!

Бережіть себе і своїх рідних!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад