Новини

Осінні справи волонтерів ВР «Крок назустріч» 2021

Протягом всіх осінніх місяців Волонтерський рух «Крок назустріч» працював, але не встигав звітувати. Тож виправляємо ситуацію і  спробуємо в одному повідомлені розповісти про останні новини від волонтерів.

Волонтери Волонтерського руху «Крок назустріч»:

  • передали дві посилки з книжками для читачів Товстянської сільської бібліотеки;
  • чоловіки волонтерської команди продовжують відвідувати Сергія, який прикутий до інвалідного візка, і допомагають йому спуститися з високого поверху, а також супроводжують його на прогулянці;
  • оновили презентацію роботи Волонтерського руху «Крок назустріч», яка тепер включає опис всіх стратегічних напрямків роботи руху, статистику та історію. В цьому році ми почали співпрацю з новими установами і завдяки презентації нам легше пояснити особливості нашої роботи і знаходити точки для спільних справ;
  • почали співпрацю з КУ «Центр учасників бойових дій» та Сумською міською організацією ветеранів Украйни;
  • в рамках проекту «Майстерня розвиваючих іграшок» виготовили прототип нової розвиваючої іграшки для дітей з ментальними порушеннями.

Для тих, хто не потрапив на заходи, нагадуємо, що наші двері для вас завжди відкриті. Приєднуйтесь!
Контактний телефон: 099-30-47-108 Марина Вікторівна Кісліцина (Керівник волонтерського руху «Крок назустріч»)

Листопад 2021

30 листопада 2021 року вже традиційно волонтери Волонтерського руху «Крок назустріч» візьмуть участь у пробігу навколо озера Чеха в рамках IV спортивно-інтеграційних ігор, який проводять наші друзі Спортивний клуб інвалідів "Фенікс".
Цьогоріч до учасників пробігу з важкими фізичними ураженнями доєднаються не тільки волонтери, а й знані професійні спортсмени, переможці світових і європейських чемпіонатів, учасники олімпійських ігор із Сум. Цей об’єднувальний пробіг яскраво продемонструє як здорові спортсмени вчаться силі духу у людей з інвалідністю, а люди з ураженнями надихаються перемогами успішних і знаних атлетів. Маємо за честь взяти участь у пробігу сильних духом і нескорених тілом.

25 листопада 2021 року Кісліцина М.В. та Подлєсна Світлана відвідали Бібліотеку-філію №3 ім. О.П. Столбіна. Завітали для знайомства і співпраці: презентували адміністрації та працівникам закладу напрямки роботи Волонтерського руху «Крок назустріч», обговорили спільні ідеї, запланували проведення найближчих заходів. Девіз бібліотеки – сучасна бібліотека йде в люди – повністю відповідає атмосфері, яка панує у філії. Особисто ми надихнулися, з нетерпінням чекаємо початку співпраці.

1-28 листопада 2021 року керівник Волонтерського руху «Крок назустріч» підвищувала свою волонтерську кваліфікацію шляхом участі у онлайн-курсі «Школа волонтерів 6.0» від Волонтерської мережі "Volunteer Community". Курс складається з 7-ми занять та 4 неформальних зустрічей за напрямками волонтерської діяльності, а також виконання практичних занять.

Жовтень 2021 року

14 жовтня 2021 року керівник Волонтерського руху «Крок назустріч» Кісліцина М.В. взяла участь у підготовці відеопривітання до Дня захисників і захисниць України, що відзначається 14 жовтня (водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва). Святкування започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна рада перейменувала свято на «День захисників і захисниць України».

02 жовтня 2021 року відбувся довгоочікуваний захід – день відкритих дверей у Волонтерського руху «Крок назустріч».
Цього дня для майбутніх волонтерів Анастасія Федорова (студентка 0041 групи, спеціальність «Спеціальна освіта»)  провела тренінг «Волонтерство – це…», під час якого встигли познайомитися з поняттями «волонтер», «волонтерська діяльність», законами України, які регламентують діяльність волонтерів, розвіяли міфи про волонтерство і обговорили власні уявлення учасників про волонтерську діяльність. Під керівництвом Анастасії учасники легко познайомились один з одним і робота  закипіла жваво і цікаво.
Звичайно розповіли і про діяльність Волонтерського руху «Крок назустріч».
А після тренінгу за чашкою чаю досвідчені волонтери поділилися своїм досвідом діяльності у волонтерській спільноті «Крок назустріч», і ця частина зустрічі була також дуже мотивуючою і надихаючою. Цікаво було пригадати як наші активісти прийшли в команду, які враження отримували на початку своєї діяльності і що їх мотивувало залишитися волонтером і через декілька років, і по завершенню навчання в університеті. На зустрічі була і одна з наших найменших активісток – півторарічна Вероніка, мама і тато якої наші досвідчені волонтери.
Тепла зустріч показала, що і досвідчені волонтери і активні новачки готові до добрих справ.

01 жовтня 2021 року керівник Волонтерського руху «Крок назустріч» Кісліцина М.В. взяла участь у конференції «Освітні стратегічні практики Університетів третього віку», яка була проведена комунальною установою «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  «Берегиня», за сприяння Сумської міської ради, спільно з департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради та ГО Асоціація Університетів третього віку «КЛЕПСИДРА».
Волонтери і особисто Кісліцина М.В. вже декілька років долучаються до заходів, що проводяться Університетом третього віку в місті Суми (КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  «Берегиня»), тому дуже цікаво було познайомитися з досвідом роботи Університетів третього віку міста Дніпро,  Ірпінь та роботою Асоціації Університетів третього віку «КЛЕПСИДРА».
Під час заходу обговорили перспективи спільної роботи, ВР «Крок назустріч» планує і надалі долучатися до заходів, які спрямовані на привернення уваги до соціальних проблем та освітніх питань людей літнього віку.

Вересень 2021 року

24 вересня 2021 року разом з працівниками департаменту соціального захисту населення, комунальних установ «Центр учасників бойових дій» і «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» прибрали навколо Будинку ветеранів міської організації ветеранів України.
Впорядкували клумби, кущі, звільнили від сміття та опалого листя прилеглу до закладу територію. За дружньою роботою був час поспілкуватися, висловити шану та подяку ветеранам війни та праці, адже саме вони навчають долати труднощі та бути достойними свого краю і держави.

21 вересня 2021 року відбулася зустріч досвідчених волонтерів та Кісліциної М.В. зі студентами 0021 групи (спеціальність Спеціальна освіта) в рамках дисципліни «Волонтерська діяльність в системі допомоги дітям з порушеннями психофізичного розвитку». Говорили про сучасний стан волонтерства у світі, в Украйні, в Сумах, презентували роботу Волонтерського руху «Крок назустріч». Зустріч пройшла в активному обговоренні, з переглядом фото і відео, запитаннями та відповідями. Дякуємо майбутнім корекційним педагогам за активність та бажання вже зараз допомагати дітям та молоді з інвалідністю, а також Колишкіну Олександру Володимировичу за теплі слова і багаторічну підтримку волонтерського руху.

18-19 вересня 2021 року студентка спеціальності Спеціальна освіта Анастасія Федорова (0041 група) взяла участь у дводенній програмі Української волонтерської служби «Школа волонтерства у Сумах».
Анкети для участі подавали волонтери зі всієї області, організатори обирали  вмотивованих людей, які готові об’єднуватись заради позитивних змін та будувати волонтерську спільноту у своєму місті.
Ініціатива підтримується в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

4 вересня 2021 року надали волонтерську допомогу під час проведення благодійного ярмарку «Твори своє», який відбувся на території Tribuna Park.  
Мета заходу – збір коштів на будівництво кінного манежу Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад