Новини

Освітні інтернет-ресурси як ефективні інструменти в роботі сучасного вчителя

20 листопада 2020 року в межах вивчення курсу «Методика навчання української мови» відбулася зустріч із Роговою Наталією Володимирівною – представником Центру професійного розвитку педагогічних працівників, вчителем української мови та літератури Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №10, переможцем Всеукраїнського конкурсу «Народний спікер» та міського «Територія творчості».

До заняття долучилися професор Семеног Олена Миколаївна, доценти Громова Наталія Василівна та Кумеда Олена Павлівна, а також студенти 4-го і 5-го курсів.

Пані Наталія Рогова розповіла присутнім про освітні інтернет-ресурси в роботі сучасного вчителя. Світ змінюється, саме тому так важливо і освітянам крокувати в ногу з часом, використовуючи у своїй діяльності цікаві й інноваційні методи та прийоми навчання, які зможуть викликати в учнів інтерес до навчання, мотивувати їх і викликати захоплення. Цікавим було проведення інтерактиву пані Наталії «Валіза думок», завдяки якому студенти й викладачі зможуть у майбутньому використати ті ресурси, які їх зацікавили. В свою чергу, ми створили асоціативну хмаринку слів про інформаційно-комунікаційні технології.

Олена Павлівна поділилася зі студентами й викладачами своїм досвідом викладання української мови як іноземної у Словаччині. Досить цікаво було послухати розповідь про те, як же навчаються здобувачі освіти за кордоном)

Студенти поділилися своїми враженнями:

  • Victoria Verbitska
    «Пані Наталія Рогова провела лекцію чітко, але достатньо змістовно. Нові методи навчання, а особливо інноваційні, завжди актуальні для майбутнього вчителя-словесника. Дуже дякуємо!»
  • Ольга Свинолуп
    «Мені дуже сподобалася презентація Рогової Наталії Володимирівни, я законспектувала багато цікавих та нових для мене інноваційних інструментів. Це однозначно прекрасний вчитель, адже від її розповіді неможливо було відірватися»
  • Dana Alexandrova
    «Дуже цікава лекція! Зокрема, вдячна за демонстрацію нових методів викладання української мови та літератури Наталі Володимирівні! Обов’язково використаю під час роботи з учнями. Також цікаво було послухати про досвід роботи Кумеди Олени Павлівни за кордоном.»
  • Алина Корниенко
    «Дуже вдячна Роговій Наталії Володимирівні за прекрасно проведену лекцію. Взаємодія з аудиторією, яскрава презентація і глибокі знання з теми «Інноваційні методи навчання української мови» зробили лекцію цікавою та захоплюючою. Ми, студенти, повинні брати приклад з такого вчителя і вміти так вдало організовувати роботу з аудиторією, класом»
  • Ruslana Panchenko
    «Тема лекції була актуальною нам, як молодим філологам та майбутнім вчителям. Деякі методи ми вже знаємо із курсу МНУМ, але я знайшла для себе кілька нових та цікавих методів та платформ для навчання української мови. Особливо мені сподобалися ментальні карти, створення яких допоможе учням структурувати та легше запам'ятовувати матеріал»

Дякуємо Наталії Василівні та Олені Миколаївні за запрошення, за таку чудову можливість спілкуватися із передовими й досвідченими педагогами, брати з них приклад і цікаво й креативно навчатися. Щира вдячність за тепло, усмішки і натхнення, а головне - за той невичерпний багаж знань, яким Ви ділитеся з нами. Чекаємо на нові зустрічі!!!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад