Новини

Настановна конференція з виробничої педагогічної практики для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література)

Освіта ‒ це найпотужніша зброя, яку ви можете використати, щоб змінити світ (Нельсон Мандела).

31 січня 2023 року відбулася настановна конференція з виробничої педагогічної практики з української мови та літератури на факультеті іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка. Практична підготовка вчителя-словесника – це невід’ємна складова становлення справжнього педагога. Сьогоднішні події показують нам, що навчання має підлаштовуватись під різноманітні обставини, а вчителі мають так організувати освітній процес, щоб діти майже не відчули наслідків важких подій. Педагог XXI століття має не тільки добре й ґрунтовно знати теорію, а вміти її ефективно застосовувати на практиці.

Мета виробничої педагогічної практики з української мови та літератури – підготовка студентів – четвертокурсників до самостійного і цілісного виконання функцій учителя – словесника та класного керівника в умовах нової української школи. Студенти зможуть практично закріпити й удосконалити набуті знання про різноманітні прийоми, методи й форми організації навчально – виховного процесу.

На конференції були присутні методисти кафедр педагогіки, психології, завідувач кафедри rукраїнської мови і літератури О.Семеног, які ознайомили студентів з вимогами щодо проходження педагогічної практики, завданнями практики. Викладачі наголосили, що педагогічна практика – це не просто складання звітної документації, це унікальна можливість потрапити у справжнє шкільне середовище, де береш на себе усю відповідальність, навчаючи школярів. Так, на жаль, цьогорічна практика відрізняється від попередніх, але дякуємо, що маємо змогу і в таких важких умовах продовжувати навчатись і навчати.

Відповідальний методист з практики кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А. С. Макаренка доц. Громова Н. В. виокремила найголовніші моменти виробничої педагогічної практики (мету і завдання, регламент, основні етапи роботи), наголосила на обов’язках студентів – філологів.

Завідувач практикою Ємець І. В. ознайомила студентів із наказом про проведення виробничої педагогічної практики з української мови та літератури, яка триватиме 8 тижнів – з 1 лютого до 24 березня 2023 року. Наприкінці конференції студенти мали змогу задати викладачам запитання, щоб краще зрозуміти усі особливості майбутньої практики. Поспілкувавшись, ознайомившись з усіма настановами, обов’язками, рекомендаціями, студенти дізнались основні аспекти роботи, яку їм необхідно виконати.

Педагогічна практика – це незабутні емоції. Це саме той час, коли можна повністю поринути в основи викладання, проведення роботи з учнями. Цей досвід залишиться зі студентами назавжди, адже це їхні перші кроки на педагогічній ниві. Бажаємо студентам – практикантам успіхів і творчих звершень!

Н.Громова, відповідальний методист з практики кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А. С. Макаренка

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад