Новини

Практика - невід'ємний складник педагогічної майстерності

13.10.2021 відбулася поточна нарада про перебіг виробничої  педагогічної практики студентів-магістрантів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова), яка відбувається у закладах загальної середньої освіти м. Сум та Сумської області, та виробничої (переддипломної) практики за фахом спеціальності 035 Філологія (Українська мова та література), базою якої є Сумський державний університет імені А. С. Макаренка.

Спільно з керівником практики проф. Семеног О.М., викладачами-методистами окреслили коло важливих фахово-методичних питань: підготовка конспектів уроків, виховних заходів, проєктування профорієнтаційних екскурсій, консультацій для учнів, навчально-методична допомога вчителям-словесникам. На нараді обговорювали актуальні питання відвіданих магістрантами вебінарів як складника неформальної освіти, з Кузьменко Оксаною, вчителькою української мови та літератури Кириківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, із професором Херсонського державного університету Омельчуком Сергієм,  доктором педагогічних наук  КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка» Гроною Наталією.

Прийшли до висновку: Практика - невід'ємний складник педагогічної майстерності

На нараді проаналізували перебіг дослідно-експериментальної роботи за кваліфікаційними дослідженнями. Серед важливих питань – підготовка до участі в конференціях «Інновації в освіті педагогічна майстерність учителя-словесника», яка відбудеться 29-30 жовтня,  та «Філологія, лінгводидактика, професійна комунікація в науковому дискурсі» (9 листопада).

Під час підготовки і проведення уроків практикантів консультують вчителі- методисти: Гончаренко С.О. (КУ Сумська ЗОШ №15 ім.Д.Турбіна), Бакуменко О.В. (Косівщинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки Сумської районної ради Сумської області), Лисянська І.М. (Голубівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Садівської сільської ради Сумського району Сумської області), Бєлокур Т.М. (КУ Сумська загальноосвітня школа № 24, м. Суми) та методисти кафедри української мови і літератури (проф.. Семеног О.М., доц.. Громова Н.В., доц.. Герман В.В., доц.. Кириленко Н.І., проф. Горболіс Л.М., проф. Беценко Т.П., доц. Кумеда О.П.), методисти кафедри практики англійської мови Чикалова М.М., Коробова Ю.

Студенти-практиканти поділилися своїми враженнями:

Ірина Горбатенко: Для магістрантів консультативні зустрічі з викладачами кафедри необхідні та актуальні, оскільки ми можемо перейняти досвід, заручитися підтримкою, а також поділитися перебігом педагогічної практики та отримати конструктивні поради, побажання щодо вдосконалення плану-конспекту уроків, проведення виховного заходу чи профорієнтаційної роботи.

Вікторія Лисянська: У процесі педагогічної практики є можливість певною мірою осмислити педагогічні явища і факти, закономірності і принципи навчання і виховання, оволодіти професійними уміннями, досвідом практичної діяльності. І я вкотре переконалася, що професія вчителя –  це правильний вибір у моєму житті.

Аліна Зленко: Практику проходжу згідно з робочою програмою, так як пов’язана з основними напрямками науково-дослідної роботи, покликана саме допомогти  студентам у виконанні їх магістерського дослідження. Під час першого тижня мала змогу вивчити й узагальнити наукові праці викладачів кафедри в контексті своєї теми магістерської роботи. Також, відвідала бінарне заняття проф. Вовк М. на тему «Академічна доброчесність сучасного дослідника: мовний контекст». Долучаюсь до наукових заходів кафедри.

Аліна Некрасова: Семеног О.М. надала студентам-практикантам кваліфіковані поради щодо проходження практики у канікулярний час. Наголосила на тому, що канікули – це час, коли є можливість провести профорієнтаційні виховні заходи, тренінги, ігрові заняття з учнями.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад