Новини

Презентація результатів міжнародної академічної мобільності за програмою Erasmus+ на ПГФ

03 червня 2022 року на позачерговому розширеному засіданні науково – методичної комісії природничо-географічного факультету, к.геог.н., доцент, завідувачка кафедри загальної та регіональної географії Олеся Григорівна Корнус ознайомила викладачів природничо-географічного факультету з результатами викладацького стажування за програмою Erasmus+ «Staff mobility for teaching» в Інституті географії та наук про довкілля університету Яна Кохановського в м. Кельце (Польща). На засідання, яке проходило онлайн, були запрошені усі бажаючі.

Олеся Григорівна ознайомила присутніх із особливостями організації освітнього процесу у польському університеті, освітніми програмами, спеціальностями та спеціалізаціями, вимогами та можливостями, які мають викладачі та студенти зазначеного закладу. Також доповідачка приділила увагу матеріально-технічному забезпеченню Інституту географії та наук про довкілля та поділилася враженнями від спілкування з європейськими колегами та студентами.

Зокрема, Олеся Григорівна поділилася досвідом викладання на англійській мові, навела приклади ОПП та навчальних планів польського університету, пояснила процедури: вільного вибору навчальних дисциплін, оцінювання навчальних досягнень, ліквідації академічної заборгованості, заключення контрактів із науково-педагогічними працівниками та організацією навчальних занять.

Особливістю університету Яна Кохановського в м. Кельце, який входить до десятки найкращих університетів Польщі, є практична спрямованість освітнього процесу. У кожному освітньому компоненті 20-30 годин відводиться на практичне використання засвоєних знань. Як зазначає адміністрація університету, це і є основною профорієнтаційною мотивацією для абітурієнтів. Загальна кількість студентів в університеті – близько 10 000 осіб.

Вивчаємо міжнародний освітній досвід для відбудови українського освітнього простору після Перемоги! Все буде Україна!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад