Новини

Природничо-географічний факультет СумДПУ долучився до святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

5 червня 2023 року декан природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка Людмила Петрівна Міронець та викладачі факультету Ігор Романович Мерзлікін та Микола Павлович Москаленко долучилися до заходу з нагоди святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, який був організований Департаментом захисту довкілля та енергетики Сумської обласної державної адміністрації і проводився на базі СНАУ.

Рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня було ухвалено у 1972 році у Стокгольмі представниками 113 держав на Всесвітній конференції із захисту довкілля.

На заході панувала дружня атмосфера взаєморозуміння, допомоги та підтримки у вирішенні проблем охорони навколишнього середовища. Були запрошені науковці, викладачі, природоохоронці, фахівці екологічної служби, екологи підприємств, ветерани природоохоронної діяльності, громадські діячі.

Присутніх за дорученням голови Сумської обласної військової адміністрації привітала заступник голови ОВА Олена БОЙКО. За її словами, серед основних екологічних проблем українського сьогодення – деградація та забруднення ґрунтів внаслідок військових дій, забруднення атмосферного повітря, проблеми використання водних ресурсів, зміни клімату, утворення та зберігання відходів, надмірна експлуатація надр, збереження біорізноманіття та ландшафтів. На сьогодні, за попередніми оцінками, шкода довкіллю Сумщини від збройної агресії сягає більше 2 млрд грн.

Колег з професійним святом привітала також директор обласного Департаменту захисту довкілля та енергетики Ірина КАШПУР. Ірина Володимирівна зазначила, що заклади вищої освіти Сумщини, зокрема природничо-географічний факультет СумДПУ імені А.С. Макаренка, готують фахівців, які в подальшому працюють в колективах природоохоронних установ (заповідниках, національних парках, управлінні екологічної безпеки, санепідемстанціях, інспекціях по карантину рослин, станціях захисту рослин, зеленгоспах, приватних фірмах з розвитку ландшафтного дизайну, фітосанітарних службах, лісових господарствах, експертній службі МВС України).

Кращі працівники і ветерани природоохоронної галузі були відзначені Почесними грамотами та Подяками Голови Сумської ОВА та Департаменту захисту довкілля та енергетики. Від природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С.Макаренка Почесною грамотою голови Сумської обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання трудових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього дня навколишнього середовища нагороджено к.б.н., доцента кафедри біології та методики навчання біології Ігор Романович Мерзлікін.

Також були відзначені учні- члени МАН України, які здобули перемогу на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. Учень, роботою якого керував к.б.н., доцент Микола Павлович Москаленко, зайняв ІІІ місце у відділенні «Екологія та аграрні науки» (секція лісознавство) і також був нагороджений Грамотою та подарунком. 

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад