Новини

Природничо-психологічний квест «Життя прекрасне!»

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, в Ботанічний сад СумДПУ імені А. С. Макаренка 22 червня відбувся природничо-психологічний квест "Життя прекрасне!".

До участі в квесті долучилися учні шкіл Сумської громади, студенти та зацікавлені містяни, включаючи людей з особливими потребами. На учасників чекали дев'ять станцій, кожна з яких була присвячена певному виду чи методиці поліпшення ментального здоров'я, зокрема: 

  • «АртФлора». Арттерапія. Створення квітів з гофрованого паперу, цукерок і тканини; виготовлення мішечків з кульок, наповнених рисом, для розвитку дрібної моторики та стимуляції уваги. Відвідувачі могли забрати з собою виготовлені вироби.
  • «М’які хмаринки». Арттерапія. Валяння вовни, виготовлення квітів та іграшок. Відвідувачі могли забрати з собою виготовлені вироби.
  • «Острів скарбів». Пісочна терапія, що сприяє розвитку дрібної моторики рук та творчих здібностей дітей через малювання піском.
  • «Кольорові фантазії». Арттерапія. Виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу в техніці "квілінг" та малювання повітряними кульками. Відвідувачі могли забрати з собою виготовлені вироби.
  • «Загадкова скринька». Контактна експозиція геологічних матеріалів та мінералів, прикладні досліди з мінералами.
  • «Цікава зоологія». Можливість безпосереднього контакту з тваринами та зробити пам'ятні фотографії.
  • «Магічна лабораторія». Хімічні досліди, малювання за допомогою хімічних реактивів.
  • "М'яч-релакс". Цікаві фізичні активності з м'ячем та обходженням перешкод.
  • "Психологічна майстерня". Місце для самопізнання, розвитку емоційного інтелекту та спілкування з психологом за допомогою цікавих завдань з картками. 

Окрім станцій квесту, для відвідувачів локації були організовані екскурсії еко-стежками Ботанічного саду, зона музикотерапії та зона релаксу з м’якими кріслами.

Завдяки гостям заходу "Життя прекрасне!" вдалося зібрати 1100 грн, які будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України та захист кордонів Сумської області. Висловлюємо щиру вдячність студентам, викладачам та співробітникам нашого Університету, які долучилися до організації та проведення даного квесту!

Фотогалерея

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

 

Аспірантура та докторантура

E-Mail: aspirantura@sspu.sumy.ua
Тел.: +38 (0542) 68-59-39

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад