Новини

Про діяльність ресурсного центру професійного розвитку вчителя української мови і літератури

27 лютого 2020 року на вченій раді факультету іноземної та слов´янської філології та 9 грудня 2019 року на засіданні ректорату Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка проф. Семеног О.М. подала поточний звіт про діяльність ресурсного центру професійного розвитку вчителя української мови і літератури.

Оновлено зміст дисциплін за ОП Середня освіта (Українська мова і література). Проведено інтерактивні лекції, міждисциплінарні тренінги, майстер-класи з використання актуальних освітніх технологій у навчанні української мови і літератури спільно з кафедрами або лабораторіями СумДПУ, зокрема із: актуальних проблем використання цифрових технологій (кафедра інформатики), основ інклюзивної освіти (лабораторія інклюзивної освіти), підприємливості (кафедра бізнес-технологій), технологій «Здоров’я і безпека» (кафедра медико-біологічних основ фізичної культури).

Кафедра залучала до занять професіоналів-практиків, експертів, представників роботодавців з метою створення професійно спрямованого освітнього середовища для підготовки здобувачів. Документальне підтвердження залучення професіоналів-практиків, представників роботодавців (начальника управління Державної служби якості освіти в Сумській області Рябухи Алли Петрівни, методиста Інноваційного навчально-методичного центру Закорко Вікторії Вікторівни) до освітнього процесу відтворено у програмах конференцій, круглих столів (зберігаються на кафедрі); у договорах про співпрацю (зберігаються на кафедрі та в навчальній частині).

Проведено 7 майстер-класів. Організовано і проведено наукові заходи для наукових і практичних працівників з досвідом роботи та для молодих науковців і студентства: Міжнародна науково-практична конференція «Культуромовна особистість фахівця у ХХІ столітті» (12 грудня 2019 р.); ІІІ Усеукраїнська науково-практична конференція «Інновації в освіті та педагогічна майстерність учителя-словесника» (25 жовтня 2019 р.), Студенти залучаються до розробки періодичних наукових видань, таких як «ФілWord» з інтерактивними доробкам (QR-коди) (керівник студентського наукового гуртка- к.п.н. Ячменик М.М.).

Результати опубліковано у 35 фахових виданнях, збірниках наукових статей і матеріалах конференцій «Філологічні студії», «Актуальні питання філології та методології».

Виконується проєкт «Навчальна культура учня початкової школи» (кер. К. Діхнич, аспірантка, член науково-дослідної лабораторії «Академічна культура дослідника в освітньому просторі» СумДПУ імені А. С. Макаренка).

Спільно з кафедрою соціально-гуманітарної освіти КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (кер. Жук М.В.) реалізується пілотний телекомунікаційний проєкт для учнів 1-2 класів «Дорожні карти Нової української школи (від теорії до практичних проектів)», мета якого: формування українськомовної компетентності школярів різних регіонів України. Учасники: Шосткинська спеціалізована школи І ступеня № 13 Сумської області (В.Балицька) та НВК «Гуцульщина» Рожнівський Ліцей Івано-Франківської області (О.Радиш).

Рішенням вченої ради факультету та ректорату університету було ухвалено визнати доцільним продовження діяльності ресурсного центру професійного розвитку вчителя української мови і літератури.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад