Новини

Профорієнтаційна зустріч викладачів та студентів кафедри української мови та літератури з абітурієнтами

28.01.2022 відбулася профорієнтаційна зустріч викладачів та студентів кафедри української мови та літератури СумДПУ імені А. С. Макаренка з абітурієнтами.

Модерували захід: проф. Семеног О. М., доц. Рудь О. М. та доц. Громова Н. В.

Вибір майбутньої професії – важливий етап у житті абітурієнтів і студентів, адже кожен із них хоче, щоб робота відповідала інтересам та можливостям, приносила насолоду й гідно оплачувалась. Як правило, випускники шкіл часто не можуть визначитися з роботою мрії, тож обираючи ВНЗ та спеціальність керуються думкою батьків, друзів чи вчителів або ж діють за принципом «куди простіше вступати».Студенти-магістранти розповіли про навчання і студентське дозвілля на філологічному факультеті та спробували надихнути абітурієнтів на пошук власного філологічного «Я».

Яна Леоненко, начальник Центру професійно-кар'єрної орієнтації та вступу на навчання в рамках онлайн-зустрічі надала ґрунтовну консультацію стосовно вступу на навчання  до Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка у 2022 році. Юлія Назаренко та Руслана Панченко розповіли про освітній процес у СумДПУ ім. А. С. Макаренка: «Як відомо, освітньою місією нашого університету є надання якісних освітніх послуг, спрямованих на підготовку високопрофесійних фахівців, що відповідають потребам міжнародних і інтелектуальних ринків праці, тому ми хотіли якогомога доступніше описати специфіку освітнього процесу. Ми розповіли учням про сесію і про те, що її зовсім не треба боятися. Поділилися знімками та відео з університетського життя, разом із абітурієнтами погортали наші архіви. Також розповіли учням про шкільну та фольклорну практики, поринули в ті казкові спогади разом. І наприкінці познайомили абітурієнтів із нашим талановитим та обдарованим викладацьким складом. Сподіваємось, що ми змогли достукатися до юних сердець і найближчим часом зустрінемось із ними в рідному педагогічному.»

Вікторія Вербицька  поділилась своїми враженнями від подорожей та заходів на філологічному факультеті: «Навчання на філологічному – це теорія, яка неодмінна підкріплена практикою (екскурсії, музеї, художні галереї, виставки, театри та ін.).»

Олена Ковтуненко  ознайомила абітурієнтів з можливостями реалізації себе у студентському самоврядуванні ФІСФ: «На зустрічі мала можливість розповісти абітурієнтам інформацію про активності від студентського самоврядування нашого факультету: Посвяту у студенти, фотоконкурси і флешмоби, конкурси краси, грації і таланту, Дні народження факультету тощо. Безумовно, навчання - важливе, але саме позанавчальні активності допомагають згуртувати нашу філологічну родину і дають можливість абсолютно кожному здобувачу освіти заявити про себе і розкрити свій творчий потенціал.»

Аліна Корнієнко розповіла про перспективи працевлаштування філолога  і вчителя української мови та літератури: «Традиційними для філолога варіантами кар’єри є такі: вчитель, викладач, науковець та перекладач. А от цікавими і набагато ширшими та перспективнішими є можливості кар’єри в суміжних з філологією сферах: журналіст, редактор, коректор, контент-менеджер, копірайтер, рерайтер, SEO-копірайтер, PR-менеджер, маркетолог та репетитор. Насправді можливостей працевлаштуватись є ще більше, і вони в ХХІ столітті лише розширюються. Тому при бажанні філолог завжди знайде себе!»

Кулик Богдана поділилась своїм досвідом роботи у школі, а Ольга Свинолуп  підготувала опитування для абітурієнтів: «Вважаю гарною ідеєю завершити профорієнтаційний захід тестом "Чи готові Ви стати студентами-філологами?", бо саме у такий гумористично-творчий спосіб ми змогли показати здобувачам знань, що навчання в університеті – це не тільки щоденний, складний процес самовдосконалення, а ще й захоплюючі миті, яскраві емоції, посмішки та атмосфера співдружності. До того ж, до участі у тесті доєдналися викладачі, що дозволило продемонструвати абітурієнтам, наскільки теплі відносини студентів із педагогічним колективом університету. Гумор - найкраща реклама!»

Філологічний/педагогічний – це про любов, креатив, дружбу, натхнення, атмосферу... Ми разом творимо нашу неймовірну історію, ми знаходимо чудових друзів і подорожуємо, невтомно розбираємося в епітетах, метафорах, асиміляціях та інших філологічних секретиках. Але від цього ми по-справжньому щасливі, бо відчуваємо себе однією родиною. Ми такі різні, але такі рідні водночас…

Аліна Корнієнко,

магістрантка факультету іноземної та слов´янської філології

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад