Новини

Проведення в ННІПП круглого столу до Міжнародного дня захисту дітей

1 червня, перший день літа, увесь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. Ця важлива щорічна подія закликає всіх дорослих допомогти дітям отримати гідні умови життя, відпочинку та освіти, а також захистити їх від експлуатації та насилля.

Дату обрали не випадково. Саме цього дня 1924 року Ліга націй прийняла Декларацію прав дитини – це був перший документ міжнародного рівня, який розповідав про дитячі права і безпеку.

Особливо важливим цей день видається під час війни в Україні. Наразі це свято є нагадуванням суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками і громадянами своєї країни.

Сьогодні в Навчально-науковому інституті педагогіки і психології учасники освітнього процесу долучилися до загальноінститутського круглого столу «Захист і підтримка дітей в умовах воєнного часу», метою якого стала актуалізація проблеми прав дітей і важливість їх дотримання в умовах воєнного часу.

Проблематика виступів:

  • Вступне слово з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей від директора ННІПП проф. Світлани Кондратюк
  • Правова допомога дітям в умовах воєнного стану (головний юрист Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анна Кожушко)
  • Соціальна допомога сім'ям з дітьми в умовах воєнного часу (директор Сумського міського ЦСС Марія Вертель)
  • Соціальний захист дітей-переселенців: з досвіду роботи Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (к.п.н., ст. викл. кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Олексій Клочко)
  • «Війна очима дітей»: міжнародний проєкт (к.п.н., ст. викл. кафедри педагогіки Марія Бикова)
  • Як відповідати дітям на складні запитання під час війни? (к.псих.н., доц. кафедри психології Дмитро Усик)
  • Анімаційні практики до Дня захисту дітей: польський досвід (викл. кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Таїсія Шевченко)

Дякуємо усім учасникам круглого столу, зокрема нашим гостям – директору Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентині Трошечко та головному юристу Анні Кожушко, директору Сумського міського ЦСС Марії Вертель – за багаторічну співпрацю та підтримку наших ініціатив, а також за невтомну працю на ниві правової і соціальної допомоги вразливим категоріям населення.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад