Новини

Ректор СумДПУ імені А.С. Макаренка Ю.О. Лянной взяв участь в урядовому візиті в Республіку Таджикистан

За ініціативи МОН України з 29 березня по 2 квітня ректор Сумського державного педагогічного університету Юрій Лянной та його колеги з 80 українських закладів вищої освіти на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Миколайовичем Шкарлетом відвідали з робочим візитом Республіку Таджикистан з метою налагодження співпраці у освітянській сфері.

Захід відбувається на виконання Указу Президента України № 210/2020 «Про вдосконалення вищої освіти в Україні», зокрема з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Візит розпочався з відкриття освітньої виставки «Навчайся в Україні», де було представлено можливості українських університетів, у тому числі СумДПУ імені А.С. Макаренка. Таджицькі абітурієнти та їх батьки активно цікавилися педагогічними та іншими спеціальностями університету, отримували роздатковий матеріал з інформацією про спеціальності, контакти, презенти тощо.

Під час візиту було підписано двосторонні угоди про освітню, наукову, творчу співпрацю з Таджицьким державним педагогічним університетом імені С. Айні, Таджицьким державним інститутом фізичної культури та ін. Ректор і представники вченої ради Таджицького державного педагогічного університету імені С. Айні щиро вітали ректорів та проректорів педагогічних університетів з України, а саме ректора СумДПУ імені А.С. Макаренка  Юрія Лянного, ректора НПУ імені М.П. Драгоманова Віктора Андрющенка, ректора Глухівського НПУ імені О. Довженка Олександра Курка, проректора Уманського ДПУ імені Павла Тичини Володимира Миколайко, які познайомили колег з університетами і запросили своїх колег з Таджикистану найближчим часом їх відвідати для продовження спільної роботи.

30 березня 2021, відбувся офіційний прийом від імені Міністра освіти і науки Республіки Таджикистан з членами української делегації. Зокрема було вручено ряд почесних нагород та відзнак Міністерства освіти і науки Республіки Таджикистан.

Теплий прийом колег освітян різних університетів, зустрічі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Міністром освіти Таджикистану Махмадюсуф Сайдали Імамзод, активна участь Надзвичайного і повноважного Посла України в Республіці Таджикистан Василя Серватюка, медійне висвітлення події, дозволило активно обговорити перспективи співпраці в галузі освіти і науки України та Таджикистану.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад