Новини

Ректор університету у складі ради ректорів Сумської області з робочим візитом відвідав посольство Туреччини у Києві

За сприянням голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра Живицького та голови ради ректорів Сумщини ректора Сумського національного аграрного університета академіка Володимира Ладики, на запрошення Радника з питань освіти посольства Туреччини в Україні Уміта Йилдиза відбулася офіційна зустріч ректора університету професора Юрія Лянного у складі ради ректорів Сумської області з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере.

Було обговорено шляхи співпраці між університетами України та Туреччини, зокрема через реалізацію програм академічної мобільності викладачів і студентів, організацію і проведення спільних міжнародних конференцій, форумів, популяризацію університетів Сумщини в Туреччині, через організацію виставок, спільних творчих та культурних проектів, організацію спортивних змаганнях, залучення абітурієнтів з Туреччини на навчання до Сумських університетів, через розповсюдження та знайомство з друкованим проспектом «Університети Сумщини». Серед іншого обговорювали перспективи вивчення турецької мови на базі філологічних спеціальностях педагогічного університету.

Юрій Олегович передав до Посольства Туреччини книгу про університет «Макаренківська Альма-матер», інформаційні проспекти і розповів про спеціальності навчального закладу та підготовку в педагогічному університеті громадян Туреччини, які там навчалися протягом останніх п’яти років. Серед відомих випускників Акалін Фурак – стюард Туркіш Ейрлайнс, Бегік Аржін – лікар-психотерапевт лікарні міста Діярбакір, Ханчер Хюсеїн – адміністратор готелю в місті Мармаріс та інші, які вдячні за отримання якісної освіти в університеті.

Взагалі під час зустрічі панувала дружня атмосфера, яку створювали працівники посольства і зокрема доктор філологічних наук, професор Уміт Йилдиз та його помічниця Ельвіна Халімова за що і окрема подяка їм від ректорів Сумщини.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад