Новини

Розширене засідання експертної ради стейкхолдерів спеціальністі 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)

1 грудня 2021 року в змішаному форматі відбулося розширене засідання експертної ради стейкхолдерів та групи забезпечення за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).

Засідання було присвячене обговоренню та уточненню пропозицій до проектів ОПП: 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Психологія і 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня, та ОПП 014 Середня освіта (Біологія, природознавство та здоров’я людини) другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Під час засідання завідувач кафедри біології та методики навчання біології канд. біол. наук, доцент Ю. І. Литвиненко ознайомила присутніх з вимогами Професійного стандарту «Вчитель закладу загальної середньої освіти» щодо формування у майбутніх випускників педагогічних спеціальностей загальних та спеціальних компетентностей, що забезпечуватимуть формування програмних результатів навчання під час виконання ними своїх професійних обов’язків.

І. О. Пєсоцька – директор КЗСОР «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей», виходячи з досвіду керівника закладу середньої освіти, підкреслила важливість матеріально-технічної бази для формування інформаційно-цифрової компетентності під час освітнього процесу. Було запропоновано створити спільну ініціативну творчу групу із залученням ресурсного центру природничо-географічного факультету для ефективного використання цифрових технологій в освітньому процесі.

Декілька цінних зауважень та пропозицій щодо приведення у відповідність переліку освітніх компонентів розглянутих ОПП до структури програми з біології на профільному рівні висловила вчитель біології вищої категорії Сумської спеціалізованої школи I-III ступенів № 9 А. І. Пластюк.

Ряд пропозицій щодо використання в освітньому процесі новітніх інноваційних методів навчання для формування предметно-методичної компетентності, як здатності моделювати зміст навчання біології та здоров’я людини відповідно до обов’язкових результатів навчання учнів висловила вчитель біології І категорії, старший вчитель Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Ю. О. Дерев’янко.

Значну увагу учасники засідання, зокрема практичний психолог Грунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Грунської сільської ради Охтирського району Сумської області Є. Д. Ладур, приділили також важливому питанню використання сучасних методів психологічної роботи з дітьми для формування мотивації до навчання й організації їх пізнавальної діяльності в освітньому процесі згідно Стандарту Вищої освіти України першого бакалаврського рівня, галузь знань 05 Соціальні та поведінкові науки за спеціальністю 053 Психологія.

Студентка 642 групи спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Психологія природничо-географічного факультету М. В. Валюх висловила побажання більш активно залучати студентів до наукової діяльності, зокрема до участі у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт з біології та/або з методики навчання біології, олімпіадах, наукових конференціях тощо.

За результатами засідання надано доручення групам розробників 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Психологія і 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня, та ОПП 014 Середня освіта (Біологія, природознавство та здоров’я людини) другого (магістерського) рівня вищої освіти на чолі із гарантами розробити проєкти оновлених ОПП та представити їх на сайті університету з метою подальшого публічного обговорення.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад