Новини

Студенти-біологи СумДПУ завершили триденну дальню комплексну практику з біології

7-9 червня 2024 року здобувачі освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини) та 091 Біологія разом із викладачами кафедри біології та методики навчання біології провели триденну дальню комплексну практику за маршрутом "Канів–Умань–Київ".

Перший день практики розпочався з відвідання національного природного парку "Біолоозерський", де студенти ознайомилися із природними умовами та історією створення цієї природоохоронної території. Наступною точкою маршруту став Канівський природний заповідник, де в ході екскурсії, проведеної старшим науковим співробітником, завідувачем музею природи Полішко Олександром Дмитровичем, здобувачі освіти дізналися про історію заповідника, ознайомилися із типовими для його території фітоценозами.

Другий день дальньої комплексної практики був присвячений Національному дендрологічному парку "Софіївка" у місті Умань. Студенти поглибили свої знання про історію створення парку, його засновників – графиню Софію Потоцьку та графа Станіслава Потоцького – та архітектора парку – Людвіга Метцеля. Екскурсія включала знайомство із ландшафтним дизайном парку, вивчення ботанічних колекцій і тварин, що утримуються на його території, огляд архітектурних споруд.

Окрему подяку висловлюємо адміністрації Софіївського дендропарку, а також в.о. декана факультету природничої освіти та природокористування Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Рожі Інні Георгіївні, за сприяння в організації і проведенні цієї екскурсії.

Заключний, третій день практики відбувся у Києві, де студенти відвідали Національний природничий музей НАН України. Екскурсію музеєм провів старший дослідник музею, доктор біологічних наук та стейкхолдер спеціальності 091 Біологія та біохімія, Олександр Миколайович Ковальчук, який ознайомив здобувачів освіти з усіма секціями Музею та багатою колекцією експонатів. Після музею студенти пройшлися центральними вулицями Києва, побували біля Золотих воріт, відвідали Софійську площу, пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз та Хрещатик.

План триденної дальньої комплексної практики був успішно виконаний, а студенти, окрім нових знань, здобули безліч вражень.

Дякуємо всім, хто долучився до організації цьогорічної дальньої комплексної практики. Окрема і найбільша подяка Збройним Силам України за можливість навчатися і мандрувати Україною у цей надскладний час!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

 

Аспірантура та докторантура

E-Mail: aspirantura@sspu.sumy.ua
Тел.: +38 (0542) 68-59-39

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад