Новини

Студенти-історики – учасники Петровських Читань

11 листопада в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулися в онлайн форматі четверті «Петровські Читання», присвячені 85-річчю від дня народження і 25-річчя з дня смерті Геннадія Терентійовича Петрова, краєзнавця, людини енциклопедичних знань, патріота України і Сумщини, талановитого журналіста.

У читаннях взяли участь студенти-історики 4 курсу разом з кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Снагощенко В.В.

Серед гостей та доповідачів – знані не лише на Сумщині, але й за кордоном науковці, краєзнавці, архівісти, журналісти, зокрема доктор філологічних наук, професор О.Г.Ткаченко, архівіст, заслужений працівник культури України Л.А.Покидченко, головний спеціаліст відділу інформації та використання документів ДАСО О.О.Клюєва, доктор філологічних наук, журналіст О.І.Вертій, керівник архіву ОУН в Українській інформаційній службі в Лондоні Г.М.Іванущенко, кандидат філософських наук, член Національної спілки краєзнавців України В.О.Артюх, журналіст, член Національної спілки краєзнавців України Т.В.Голуб, куратор освітньо-культурологічних проєктів, краєзнавець Ю.В.П'ятаченко, заступник директора Сумської ОУНБ Н.В.Дмитракова та ін. Кожен з виступаючих поділився своїми спогадами про вплив Геннадія Петрова на їх світогляд, наукові вподобання, життєвий і творчий шлях. Учасники конференції згадали про величезний обсяг  публікацій Геннадія Петрова, а це понад 350 дослідницьких видань та тисячі архівних матеріалів.

Особливим гостем заходу був внучатий племінник Г.Т.Петрова – Олександр Дмитрович Бондаренко, який продемонстрував аудиторії старовинні світлини з родинного архіву.

Приємною подією для всіх учасників була демонстрація фільму «Дон Кіхот в українському контексті» створеного журналісткою Тетяною Голуб і присвяченого світлій пам’яті Геннадія Терентійовича Петрова.

Крім того, працівниками бібліотеки підготовлено відеоролик про життєвий і творчий доробок Г.Т. Петрова – «Яскравий слід на землі», який можна переглянути за посиланням:  http://sumyounb.blogspot.com

Захід викликав щиру зацікавленість у студентів, оскільки надихає на нові наукові пошуки.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад