Новини

Студентка ФІСФ СумДПУ імені А.С.Макаренка - переможниця Study Tours to Poland

Студентка спеціальності 014 Середня освіта. Українська мова і література Єлизавета Марченко отримала  перемогу в конкурсі   Study Tours to Poland.

Кандидатура нашої  колеги пройшла для участі у міжнародній програмі з академічної мобільності у Польщі.

 Про Study Tours to Poland, підготовку заявки, про українську філологію, культуру наставництва Єлизавета Марченко розповіла в інтерв'ю.

 

Що це за програма?

Study Tours to Poland  (STP) – це освітня програма, спрямована на навчання й розвиток студентів з Молдови та України. Мета STP -  поглибити знання про польський досвід побудови та функціонування інститутів держави, громадянського суспільства, вільної ринкової економіки та європейської інтеграції.

Які документи Ви підготували для участі в конкурсі?

 Важливим та відповідальним кроком для кожного потенційного учасника є підготовка заявки на участь у програмі "Study Tours to Poland".

Заявка складається із двох частин. Перша частина – це інформація про кандидата: навчання, активність, очікування від участі у програмі. До речі, важливо вміти писати такі тексти, бо ваші  аргументи, чому саме ви унікальні для цього проєкту, не мають перевищувати 1000 символів.

Також важливий рекомендаційний лист, в якому важливо детальніше схарактеризувати громадську активність студента. Це не навчання й оцінки, це передусім громадська активність.

Другу частина заявки – це участь в анонімному соціологічному опитуванні від організаторів освітньої програми.  

Згадую цю роботу й своє хвилювання тепер вже з посмішкою. Як старанно готувала заявку, як вдень і вночі міркувала про те, як чітко виписати свою мету участі у програмі.  

У чому секрет Вашої перемоги?

 

Секрет - у щоденній роботі, у ПОВАЗІ до української філології, до викладачів-наставників, до СВОГО УНІВЕРСИТЕТУ.

Моїй невеличкій перемозі завдячую  к.п.н. М.М.Ячменик  і курсу  української літератури та медіаграмотності, на заняттях з якого навчали ретельно опрацьовувати і складати текст.  І критично осмислювати прочитане і написане. Саме відтоді й розпочалася моя незвичайна подорож у світ інших країн і посилилась моя віра в свої сили. Відтак, хочу щиро висловити глибоку подяку Ячменик М. М. за її безцінне керівництво та надзвичайну підтримку.

Ваші відчуття від привітального листа Study Tours to Poland?

 

Отримала привітальний лист 10.08.2023 року. Серед всього спектру емоцій особливо важливим було відчуття відповідальності. Чому? Цей шанс - це велика відповідальність перед університетом, тими, хто мене підтримував, перед програмою та перед собою.

Зараз мої очі блищать від нетерпіння, коли я уявляю себе на польських вуличках, серед чарівної архітектури. Прагну, набуваючи нові знання та враження,  водночас ділитися з іншими нашим українським  досвідом.

 

Адже моя Сумщина була, є  і буде  північним форпостом України. А це понад 560 км.  мужності та стійкості державного кордону. Це про розуміння важливості мови,  історії , культури в інтеграції з розвитком медіаграмотності.

З нетерпінням та великою відповідальністю я чекаю на початок "Study Tours to Poland". Ця подорож обіцяє бути не лише освітньою, а й незабутньою пригодою, яка поповнить скарбничку щасливих моментів-ключиків стійкості, які нині допомагають кожному із нас триматися й тримати власний фронт.

Інтерв'ю взяла професор кафедри української мови і літератури Семеног О.М.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад