Новини

СумДПУ імені А.С. Макаренка – 95!

Тиждень, що минув, виявився надзвичайно багатий на урочистості та пам`ятні події для СумДПУ імені А.С. Макаренка.

17 грудня в Сумському академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна макаренківська родина святкувала 95-річницю створення університету. Великий концерт, нагородження почесними відзнаками, вітання керівників області та міста – все це створювало неповторну святкову атмосферу. В цей вечір на адресу університету та його колективу пролунало безліч поздоровлень та побажань. В холі театру діяла виставка «Краса вищої педагогічної освіти Сумщини в обличчях керівного складу СумДПУ імені А.С. Макаренка», на якій багато гостей знаходили власні фото, зроблені фотохудожником Наталією Кармазіною.

Окрасою вечора став святковий бал, та якому всі бажаючі могли долучитися до танцюючих пар та насолодитися гармонією рухів професійних виконавців.

18 грудня, в рамках урочистостей з нагоди святкування 95-ї річниці створення університету, в СумДПУ імені А.С. Макаренка відбулися дві вагомі події. Перша - захід «Життєвий шлях ректорів СумДПІ імені А.С. Макаренка Ялового Ф.М., Овчаренка О.П., та Качана І.Т.» на якому було вшановано пам`ять видатних керівників університету та презентовано їх портрети авторства Анни Бойченко, студентки ІІІ курсу ННІ культури та мистецтв.

Друга подія – презентація науково-бібліографічного покажчика «СумДПУ імені А.С. Макаренка на шпальтах періодичних видань», який створений науковою бібліотекою університету. На сторінках покажчика зібрано та впорядковано більше ніж тисяча статей, які описують педагогічний.

19 грудня відбулася ще одна знакова подія в історії університету – презентація книги «Макаренківська alma mater». Презентували видання автор Заслужений журналіст України М.Л. Осташевський та головний редактор ректор СумДПУ імені А.С. Макаренка, професор Ю.О. Лянной. В книзі зібрана величезна кількість унікальних матеріалів, майже півтори тисячі фото які вперше опубліковано саме в праці «Макаренківська alma mater». На сторінках кожен член макаренківської родини знайде частинку свого внеску в розвиток рідного університету.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

 

Аспірантура та докторантура

E-Mail: aspirantura@sspu.sumy.ua
Тел.: +38 (0542) 68-59-39

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад