Новини

СумДПУ імені А.С. Макаренка долучився до реалізації міжнародного науково-освітнього проєкту

Напередодні свят відбулося підписання угоди про науково-технічне співробітництво з метою долучення СумДПУ імені А.С. Макаренка до міжнародного науково-освітнього проєкту «Territory of innovations», що реалізується вченими України, Італії, Естонії, Франції, Німеччини та Японії. Угоду підписано ректором СумДПУ імені А.С. Макаренка Юрієм ЛЯННИМ та національним координатором проєкту в Україні, керівником Навчально-наукового центру проєктних технологій СумДПУ, професором кафедри бізнес-економіки та адміністрування Віталієм ОМЕЛЬЯНЕНКОМ.

В офіційному підписанні угоди взяли участь проректор з науково-педагогічної (наукової) роботи Ольга КУДРІНА та завідувачі кафедр бізнес-економіки та адміністрування Вікторія БОЖКОВА і загальної та регіональної географії Олеся КОРНУС.

Метою проєкту є адаптація управління інноваційними процесами до проблем соціально-економічного розвитку громад як такого, що відкриває можливості для дослідження перспективних організаційно-економічних механізмів управління, заснованих на оцінці впливу економічного простору та його ефектів на якість життя та життєвий простір. До реалізації проєкту у 2024 році будуть долучені здобувачі та викладачі кафедр бізнес-економіки та адміністрування й загальної та регіональної географії СумДПУ.

Враховуючи досвід, потенціал та соціальну відповідальність, університет активно візьме участь у реалізації проєкту через розроблення дослідницьких мікропроєктів, спрямованих на розробку інноваційних практик сталого розвитку в умовах наявних викликів, створення експертної групи, яка буде залучена до консультативної діяльності з питань сталого розвитку, проведення навчальних заходів.

Раніше СумДПУ вже був представлений на заході проєкту – Міжнародному форумі сталого розвитку, що відбувся 13-17 листопада 2023 року в Римі під егідою міжнародного консорціуму INNOSD в ході декади World Science for Peace and Development. На форумі презентовано результати держбюджетних дослідних проєктів молодих вчених в частині повоєнного відновлення територій України та на прикладі СумДПУ представлено можливості участі університетів у процесах посткризових трансформацій на локальному рівні. Доповідь викликала інтерес аудиторії, особливо цікавим був досвід функціонування університету в кризових умовах.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад