Новини

СумДПУ імені А. С. Макаренка відвідав УДПУ імені Павла Тичини та УГСП з метою налагодження співпраці

В умовах сьогодення особливого значення набуває міжуніверситетська комунікація, взаємодія та співпраця.

Саме з метою розширення співпраці між університетами України представники Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка 10-11 квітня 2023 року відвідали Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Програма візиту розпочалася з Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 10 квітня з ознайомлення з матеріально-технічної бази закладу та проведення круглого столу «Транснаціональна взаємодія університетів в умовах євроінтеграції». Учасників привітав і висловив надію про налагодження тісної співпраці між університетами ректор професор Олександр Безлюдний. Модераторами заходу виступили проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку УДПУ імені Павла Тичини Володимир Миколайко, проректор з наукової роботи УДПУ імені Павла Тичини Тетяна Годованюк та проректор з науково-педагогічної (наукової) роботи СумДПУ імені А.С. Макаренка Ольга Кудріна. Обидва університети презентували власний заклад та запропонували можливі вектори транснаціональної взаємодії університетів в умовах євроінтеграції.

11 квітня 2023 року представників нашого університету гостинно зустрічав Університет Григорія Сковороди в Переяславі в межах роботи семінару «Інноваційний розвиток університетської освіти». Ознайомлення з університетом розпочалося з відвідин каплички святих рівноапостольних слов’янських просвітників Кирила і Мефодія з подальшим оглядом матеріально-технічної бази. Під час семінару Університет Григорія Сковороди в Переяславі було презентовано його ректором Віталієм Коцуром, проректором з навчально-методичної роботи Вячеславом Різником, проректором з наукової роботи та інноваційної діяльності Василем Дударем і проректоркою з міжнародних зв’язків та проєктної діяльності Оксаною Ковтун. У свою чергу, представники Сумського державного педагогічного університету виступили з презентацією своїх структурних підрозділів та пропозиціями щодо можливої співпраці між двома закладами вищої освіти.

Відтак, у результаті відвідин Сумським державним педагогічним університетом імені А. С. Макаренка двох українських університетів було налагоджено дружній контакт, який у подальшому, маємо надію, стане не просто стартом інтеграції та партнерства, але й призведе до розкриття потенціалу для реформування, удосконалення й розбудови університетів-партнерів.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад