Новини

У СумДПУ відбувся І Всеукраїнський конкурс креативних проєктів учнівської молоді

З нагоди святкування 100-річчя  від дня заснування Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка у 2024 році ректоратом університету та Товариством молодих вчених, аспірантів і докторантів було ініційовано Всеукраїнський конкурс креативних проєктів  учнівської молоді.

Мета конкурсу — підтримка креативних ініціатив молоді, розвиток науково-дослідницьких здібностей учнів 8-11 класів, розширення можливостей наукового потенціалу в умовах повоєнного відновлення України.

І етап Конкурсу тривав з 1 лютого до 11 березня 2024 року. Серед 153 заявок учасників представники Сумської, Київської, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Запорізької, Ужгородської областей.

До ІІ етапу конкурсу увійшли 64 конкурсних проєкти учнів 8-11 класів відповідно до таких номінацій:

  • педагогіка та психологія;
  • право;
  • історія України ;
  • українська мова і література;
  • фізика та астрономія;
  • біологія;
  • культура та мистецтво;
  • техніка/робототехніка;
  • геологія та фізична географія;
  • суспільна географія та геоінформаційні технології;
  • валеологія та здоров'я людини;
  • хімія;
  • іноземні мови;
  • економіка та маркетинг.

Конкурс об'єднав 20 членів журі з професорсько-викладацького складу Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Завдяки досвідченим, фаховим та вмілим менторам —  наукове свято стало незабутнім для кожного учасника!

Особливі нагороди для дипломантів конкурсу були від Українського мовно-інформаційного фонду Національної академії наук України,  Загальноукраїнського центру словникарства, Економіко-гуманітарного університету у Варшаві (Польща) та  Університету Ататюрка (Ерзурум, Туреччина).

Ірина Ковалінська, учитель Нетішинської гімназії “Ерудит” Хмельницької області: “Щиро дякую за  можливість долучитися до свята наук і креативності. Нехай інтелект перемагає!”.

Олександр Черкас, працівник ЗСУ, учитель Київського військового ліцею імені Івана Богуна: «Бажаю успіхів Конкурсу, нових креативних відкриттів».

Оксана Кузьменко, учитель української мови та літератури Кириківського ЗЗСО І - ІІІ ступенів: “Щаслива, що маю можливість разом із своїми учнями брати участь у Конкурсі креативних проєктів, організатором якого є мій рідний університет. Нехай цей Конкурс стане гарною традицією та об'єднає найкращу молодь усієї України”.

Віта Авраменко, керівник гуртка комунального закладу Сумської обласної ради - обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю: “Дякуємо організаторам за високий рівень проведення зустрічі та можливість для учнів представити свої наукові дослідження”.

Олена Пархоменко, учитель хімії та біології Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів #3 Лебединської міської ради Сумської області: “Щиро вдячні за можливість долучитися до цікавого конкурсу, який дає можливість розкритися учням. Дуже гарна організація, турбота про кожного учасника, доброзичливість”.

Юлія Шульга, керівник гуртка Роменської міської Малої академії наук учнівської молоді: “Роменська МАН щиро дякує організаторам за чудовий захід! Діти дуууже задоволені! Вдячні за надзвичайний, потужний конкурс креативних проєктів. Кожен учасник відчув себе частинкою наукової спільноти, мав нагоду поділитися своїми напрацюваннями та здобутками, поспілкуватися з провідними науковцями Сумщини”.

Ознайомитися з інформаційним листом заходу: тут

Ознайомитися зі списком переможців: тут

Ознайомитися зі списком спеціальних нагород: тут

Зі 100-річчям, рідний Університете! “У щедрий сніп зібралися літа, мов повнозерне сонячне колосся...”. Будь славетний своїми минулими здобутками та майбутніми звитягами на освітянській ниві! Живи! Зростай! Звеличуйся своїми випускниками! З роси і води на многії та щедрії літа твоїм сучасникам та юним поколінням!

Марина Ячменик,
кандидат педагогічних наук,
старший викладач кафедри української мови і літератури,
заступник голови Товариства молодих вчених, аспірантів та докторантів

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад