Новини

У СумДПУ відбувся Всесвітній день гідності

9 грудня у Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка відбувся онлайн-захід, присвячений Усесвітньому Дню Гідності під керівництвом Ячменик М.М., керівника Центру забезпечення якості вищої освіти, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри української мови і літератури та Горбатенко І.С. та Сиріної А.В., фахівців Центру забезпечення якості вищої освіти.

З вітальним словом до гостей заходу звернулася Пшенична Л.В., професор, перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені
А.С. Макаренка. Любов Василівна наголосила на тому, що гідність – це надзвичайно важлива якість, яку повинні виховувати в собі члени Макаренківської родини.

У межах відкритого діалогу своїми думками щодо поняття «гідність» поділилися Міронець Л.П., декан природничо-географічного факультету, кандидат педагогічних наук, доцент, Семеног О.М., завідувач кафедри української мови і літератури, доктор педагогічних наук, професор, Кондратюк С.М., директор навчально-наукового інституту педагогіки і психології, професор, кандидат педагогічних наук, Гончаренко О.В., заступник директора навчально-наукового інституту педагогіки і психології з культурно-масової і волонтерської роботи, кандидат педагогічних наук, старший викладач, Павлущенко Н.М., завідувач кафедри дошкільної і початкової освіти, кандидат педагогічних наук, доцент.

Фахівці Центру забезпечення якості вищої освіти зазначили основні принципи гідності:

1. Кожна людина має право на гідне життя.

2. Гідне життя означає можливість реалізувати свій потенціал, що має підкріплюватися гідною медичною допомогою, освітою, заробітком і почуттям безпеки.

3. Гідність означає свободу вибору та дій і повагу до цих прав.

4. У своїх діях ми повинні керуватися почуттям власної гідності.

5. Наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей.

За допомогою онлайн-інструментів усі учасники заходу поділилися власними асоціаціями до поняття «гідність». Гідність неможлива без доброчесності. Доброчесність – це чинити правильно, навіть коли ніхто не бачить. У межах зустрічі долучився Бавикін А.Ю., фахівець з питань запобігання та виявлення корупції Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, який наголосив тому, що корупція унеможливлює дотримання основних засад гідної поведінки.

Студенти та викладачі Макаренківської родини підтримали щорічні акції до Всесвітнього Дня Гідності «Долонька єдності», а також «Мій лист у майбутнє».

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад