Новини

У СумДПу визначено переможців І Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності (IREX)

7 лютого відбувся фінал І Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності серед школярів прикордонних територій України, який відбувається за співпраці Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка та ГО Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини у межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Серед членів журі: Пшенична Любов Василівна, професор, перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка; Розумієнко Олександра, головний координатор IREX; Калініченко Наталія Євгенівна, головний редактор газети «Білопільщина».

До фіналу турніру за результатами конкурсного відбору увійшли команди: «Інтелігенція» (Запорізька гімназія № 93 Запорізької міської ради Запорізької області); «Мисливці за фейками» (Харківська гімназія № 43 Харківської міської ради Харківської області; «Максимум» (Городищенський економічний ліцей Городищенської міської ради Черкаської області); «Статум» (Нетішинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей» Нетішинської міської ради Хмельницької області); «Медіагроно» (Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені
Д. Турбіна № 15 м. Суми).

Фінал онлайн-турніру відбувався у два етапи. Під час першого туру команди продемонстрували власні медіарозробки за результатами навчання у грантовому проєкті (ментори – керівник проєкту, к.п.н. Ячменик М.М., члени проєкту – д.п.н., проф. Семеног О.М., к.ф.н., доц. Кириленко Н.І., к.п.н., доцент – Моцак С.І., к.ф.н., Дєнєжніков С.С.) ‒ відео-презентації та електронні газети з розвитку критичного мислення та інфо-медійних навичок (навички толерантного мережевого спілкування, виявлення фейкових матеріалів, безпечного перебування в Інтернеті, створення якісних медійних текстів тощо) у молоді.

За результатами першого туру команди «Інтелігенція», «Максимум», «Статум» отримали максимум балів та пройшли у другий тур, під час якого відбулися дебати. Керівник проєкту Ячменик М.М. задавала проблемні запитання командам, які були розподілені на ролі доповідач, опонент і рецензент. Запитання стосувалися інфомедійної грамотності, життєвих ситуацій, у яких можуть опинитися учасники кожного дня в онлайн-просторі.

За результатами другого туру переможцями стали команда «Максимум» Городищенського економічного ліцею Городищенської міської ради Черкаської області та отримали диплом І ступеню. Дипломами ІІ ступеню нагороджені команди «Інтелігенція» та «Статум», дипломами ІІІ ступеню нагороджені команди «Медіагроно» та «Мисливці за фейками». Крім того, кожен учасник отримав грамоту, а вчителі ‒ подяки за підготовку команд до участі у турнірі.

Члени журі та ментори привітали команди з перемогою, учасники турніру обмінялися теплими побажаннями та сподіваннями про участь у ІІ Всеукраїнському турнірі із медіаграмотності на наступний рік!

Детальна інформація про реалізацію проєкту  

https://sites.google.com

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад