Новини

Участь у ІІІ етапі ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Участь у ІІІ етапі ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

04 лютого 2023 року НЗ «Сумське міжрегіональне ВПУ» зустрічав учасників фінального етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – учнів та студентів. Мала за честь брати участь у конкурсі, відстоюючи гідне місце свого університету.

З вітальним словом до учасників Конкурсу та їх педагогів звернулися директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, т.в.о. ректора КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Сергій Грицай, член Національної спілки письменників України Олександр Вертіль.

Основною метою конкурсу є популяризація української мови серед молоді, висловлення власних думок і ставлення щодо творчості Тараса Шевченка.

Проведення конкурсу надзвичайно важливе, адже дає можливість вкотре звернутися до художнього спадку Кобзаря, отримати урок моральності та духовного зміцнення. Конкурс сприяє піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищує рівень загальної культури, виховує в його учасників почуття гордості за свій народ, любов до рідного краю, вшановує Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Конкурс є свідченням того, що творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над духовними цінностями, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Завдання конкурсу для гуманітарних профілів було складним, але в той же час доволі актуальним. Адже вже сьогодні варто замислитися на відновленням України після війни. Післявоєнне відновлення України має базуватися саме на філософських ідеях, етичних і моральних максимах Тараса Григоровича. Бо він є для українців беззаперечним символом чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини та Неньки України. Вся творчість Великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів і гнобителів українського народу. І саме тому його слова є особливо актуальними в наш час: рядки з творів читають на міжнародних і всеукраїнських форумах, конференціях, наодинці з рідними людьми. Т. Шевченко доступний і приступний кожному, хто прочитає бодай рядок його поезій. Рядки з його творів запалюють, загартовують нашу волю до боротьби, зміцнюють віру в краще майбутнє України, адже майбутнє її – в наших руках.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад