Новини

Участь викладача СумДПУ у Міжнародній літній школі в Університеті Адама Міцкевича в Польщі

З 14 по 20 липня 2024 року завідувач кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Бабенко О.М. взяла участь у літній школі "Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)" в Університеті Адама Міцкевича в Познані, Польща.

Захід був проведений у рамках проєкту «BNI-UE-2023-23: Співпраця Університету Адама Міцкевича з університетами України в рамках альянсу Європейських університетів».

Учасники з усієї України на лекціях доктора Kostiantyn Mazur мали змогу познайомитися з історією та структурою Університету Адама Міцкевича, дізнатися про консорціум EPICUR, а також отримати ґрунтовні знання щодо практики реалізації проєктів COIL. Доктор Anna Basińska провела лекції про сучасний стан інтернаціоналізації, локальні та глобальні тенденції, а також значення рейтингів навчальних закладів. Під керівництвом Katarzyna Radke учасники школи розглянули питання інтеграції COIL у традиційну систему навчання, навчилися проєктувати COIL-проєкти, визначати цілі та завдання, обирати ефективні інструменти для онлайн-співпраці, а також дослідили різноманітні формати COIL-курсів. Цінним було й обговорення можливостей та викликів міждисциплінарних COIL-курсів, яке провела Anna Kwaśniewska. Також учасники мали змогу ознайомитися з успішними практиками реалізації COIL в університетах Польщі та світовим досвідом. Завершальним акордом літньої школи став візит до Університету Адама Міцкевича в Познані, вручення дипломів і спілкування з професором Rafał Witkowski, проректором з міжнародного співробітництва гуманітарного факультету а також оглядова екскурсія містом та планування власних COIL-проєктів.

Тиждень став неймовірно насиченим та плідним, адже він приніс не лише цінні знання та новий досвід, але й незабутні враження та знайомства.

Програма літньої школи була грамотно спланована, що дозволяло максимально ефективно використовувати час. Дні були насичені цікавими лекціями, практичними заняттями та дискусіями, де учасники мали змогу не лише отримати нові знання про COIL, але й обмінятися досвідом з колегами з інших університетів України та Польщі. Особливо цінними були інтерактивні формати роботи, які сприяли активному залученню всіх учасників до навчального процесу. Ввечері відводився час для рефлексії, обговорення отриманої інформації та планування подальшої роботи. Це дало можливість глибше осмислити надані матеріали та намітити подальші кроки щодо впровадження COIL у практиці рідного Університету, розвитку міжнародної співпраці та вдосконалення освітнього процесу.

Щира вдячність організаторам літньої школи за цю чудову можливість, натхнення та корисний досвід а також керівництву СумДПУ імені А.С.Макаренка за підтримку та сприяння участі в престижних міжнародних заходах , що збагачують професійний досвід, сприяють особистому розвитку викладачів і підвищують рівень підготовки здобувачів освіти.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

 

Аспірантура та докторантура

E-Mail: aspirantura@sspu.sumy.ua
Тел.: +38 (0542) 68-59-39

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад