Новини

Українська мова в закладах освіти: оновлення змісту програм та підручників

Українська мова в закладах освіти: оновлення змісту програм та підручників.

Хуст, Берегово, Рокосово, Виноградів, Колочава, Мукачево, Ужгород, Суми, Харків, Київ, Чернівці, Краматорськ, Івано-Франківськ, Житомир, Конотоп, Миколаїв, Дніпро, Хмельницький, Енергодар, Одеса, Чернігів, Львів… І це далеко не вся географія присутніх на зустрічі з питань змін у програмах і підручниках. 200 учасників.

Науковці, викладачі, учителі, студенти в списку присутніх. Чимало із СумДПУ імені А.С.Макаренка.

16 березня 2023 року  відбулась актуальна  зустріч-дискусія «Українська мова в закладах освіти: оновлення змісту програм та підручників».      

Відео для перегляду: https://www.youtube.com

   Модерувала зустріч О.Калинич, заслужений учитель України (Закарпаття); спікери: Т. Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови; О.Семеног, завід. кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка; Т.Дятленко, доцент, учитель-методист (гімназія №34 м.Київ). 

Розглянули, зокрема, такі питання: -освітні втрати; -як подолати освітні втрати; зміни в програмах; зміст підручників; з історії, теорії, практики  програмотворення. Народження програм і підручників  – це велика копітка справа, яка має тривати з повагою до досвіду, набутків.

Вебінар тривав майже три години і довів, що в цій справі маємо тісно співпрацювати: університет – школа – НАПН Україн–Управління  Державної служби якості освіти.

Думки учасників:

Ольга Криворотенко: Щира, ділова, змістовна, натхненна, така, що поєднала науку й практику. Приємний стиль спілкування: відсутність домінування власної ідеї підручникотворення над іншими, обговорювалися проблеми, які цікаві тим, хто причетний до таїни народження підручника. Вдячність усім причетним до організації й проведення вебінару.

Оксана Приходько: Розмова вийшла надзвичайно актуальна й важлива. Цікаво було почути думку вчителів, науковців, викладачів. . Шкільні програми визначають, куди йдемо і як йдемо.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад