Новини

Урочисте вручення дипломів бакалаврів на Природничо-географічному факультеті

У час військового стану, коли багато студентів та викладачів роз’їхались по різним куточками України та світу, ми не зупинили освітній процес, а продовжили боронити нашу країну на освітянському фронті, здійснювали навчальний процес у дистанційному режимі – проводили всі заняття, практики та підсумкову атестацію.

І ось, нарешті, настав довгоочікуваний момент для наших випускників-бакалаврів – отримання дипломів. Із дотриманням усіх вимог короткотривале свято відбулося.

У Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка на Природничо-географічному факультеті відбувся випуск 60 дипломованих фахівців (44 бакалавра денної форми навчання та 16 – здобувачів освіти заочної форми навчання) за спеціальностями: «014 Середня освіта (Хімія)», «014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)», «091 Біологія», «014 Середня освіта (Географія)».

Урочисте зібрання відкрила та привітала здобувачів першого рівня вищої освіти з успішним завершенням навчання декан ПГФ, доц. Людмила Петрівна Міронець. У цей день в святковій залі університету зібралися рідні та друзі випускників, їхні наукові керівники, завідувачі кафедр, керівництво вузу та голови екзаменаційних комісій.

З теплими словами привітання до випускників Природничо-географічного факультету звернувся ректор СумДПУ імені А.С.Макаренка, професор Юрій Олегович Лянной та вручив відмінниці освіти Анастасії Дубіковській диплом з відзнакою, пам’ятний подарунок - книгу «Макаренківська alma mater» та грамоту ректора.

Декан факультету Людмила Петрівна Міронець вручила випускницям Анні Логвин та Ірині Шако грамоти за активну участь у навчальній, науковій та громадській діяльності Природничо-географічного факультету та університету.

Теплі слова привітання випускникам та подяки батькам вручила перший проректор СумДПУ імені А.С. Макаренка, кандидат наук з державного управління, професор Любов Василівна Пшенична.

Щирі слова привітання випускникам-бакалаврам висловила студентський декан природничо-географічного факультету Анастасія Дубіковська.

Прозвучали вітання випускникам та вручали дипломи бакалаврам голови екзаменаційних комісій спеціальностей та завідувачі кафедр. Дипломи бакалаврам спеціальності 014 Середня освіта (Географія) денної форми навчання голова екзаменаційної комісії, вручив кандидат географічних наук, доцент кафедри загальної та регіональної географії Сергій Іванович Сюткін.

Випускникам спеціальності 014 Середня освіта (Хімія) дипломи вручила голова екзаменаційної комісії, кандидат педагогічних наук, доцент та завідувач кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Олена Михайлівна Бабенко. До речі, у цьому році випустили цілу групу хіміків зі складу іноземних студентів.

Вручення дипломів бакалаврам спеціальностей 091 Біологія та 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) провели: голова екзаменаційної комісії - доктор біологічних наук, професор кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Віталій Ілліч Шейко та кандидат біологічних наук, доцент та завідувач кафедри біології та методики навчання біології Юлія Іванівна Литвиненко.

Після вручення дипломів випускники-бакалаври кожної спеціальності продемонстрували на відео пам’ятні моменти, які вони будуть згадувати з посмішкою на обличчі, з мрійливим поглядом та бажанням ще хоча б раз поринути в них.

Також слово взяли «винуватці свята» - усі випускники, висловили велику вдячність колективу природничо-географічного факультету та керівництву університету за якісну підготовку, цікаве навчання та теплу родинну підтримку упродовж усього періоду навчання. Наші випускники наголосили, що пишаються своєю Alma-mater, та пообіцяли назавжди зберегти у пам'яті студентські роки, проведені на природничо-географічному факультеті СумДПУ імені А.С. Макаренка. Особливі слова вдячності приємно було почути від іноземних студентів, для яких ПГФ та взагалі Україна стали рідними назавжди!

Впродовж свята гостей і випускників 2022 року вітали своїми виступами активні студенти-випускниці природничо-географічного факультету - Анна Логвин з піснею «Красива сердцем» та Ірина Шако з музичним вітанням (піснею «Все буде добре»). Фінальним виступом пролунав гімн природничо-географіного факультету у виконанні Ірини та Анни за підтримки усіх випускників-бакалаврів.

Дорогі Випускники ПГФ!

Ми з деяким смутком та радістю випускаємо Вас у доросле життя, але з вірою та надією в краще, з бажанням зустрітись з усіма Вами в наступному навчальному році у магістратурі! Ми щиро бажаємо усім Вам мирного неба над головою, добра та любові, успішного вступу на освітній рівень «Магістр» та подальшого професійного зростання! Щиро бажаємо Вам не втрачати наполегливості, амбіцій, студентської легкості, не втрачати віру в Перемогу, віру в себе та свої можливості, та бажаємо досягти всіх поставлених цілей!

Пам’ятайте, що Природничо-географічний факультет завжди чекає на Вас!
Тримаємося разом та віримо у перемогу! Все буде Україна!
Щиро ваш, Природничо-географічний факультет!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад