Новини

Урочисте вручення дипломів магістрам на Природничо-географічному факультеті

У Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка на Природничо-географічному факультеті відбувся випуск 31 дипломованих фахівців (21 магістра денної форми навчання та 10 – здобувачів освіти заочної форми навчання) за спеціальностями: «014 Середня освіта (Хімія)», «014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)», «091 Біологія», «014 Середня освіта (Географія)», «106 Географія». Три випускники отримали диплом з відзнакою (2 магістри денної форми, 1 магістр заочної форми). 

Урочисте зібрання відкрила та привітала здобувачів другого рівня вищої освіти з успішним завершенням навчання декан ПГФ Людмила Петрівна Міронець. У цей день в святковій залі університету зібралися рідні та друзі випускників, їхні наукові керівники, завідувачі кафедр, почесні гості – заступник голови Сумської Обласної державної адміністрації, депутат ОДА, керівництво вузу та голови державних екзаменаційних комісій.

З теплими словами привітання до молодого покоління звернувся ректор СумДПУ імені А.С.Макаренка, професор Юрій Олегович Лянной та разом з деканом факультету Людмилою Петрівною Міронець вручив кращим з кращих випускникам-магістрам дипломи з відзнакою та пам’ятний подарунок - книгу «Макаренківська alma mater».

Усі випускники-відмінники отримали разом з дипломами – грамоти за відмінне навчання, активну участь у навчальній, науковій та громадській діяльності природничо-географічного факультету та університету.

Привітали магістрів природничо-географічного факультету Сумського ДПУ імені А.С. Макаренка, відзначили почесними грамотами та подяками заступник голови Сумської Обласної державної адміністрації Олена Анатоліївна Бойко, Депутат Сумської обласної ради Людмила Вікторівна Чегринець та Начальник відділу молодіжної політики Сумської міської ради Тетяна Володимирівна Сахнюк. Так, Почесною грамотою Голови Сумської обласної державної адміністрації нагороджена Скоробагатько Богдана Сергіївна. Подякою від Сумської обласної ради відзначені Борисова Вікторія Володимирівна, Гапон Богдана Анатоліївна та Романова Дарія Андріївна. Подякою Верховної ради України від імені Народного депутата України Михайла Ананченка нагороджена Прокопенко Єлизавета Юріївна.

Високі нагороди також отримали декан ПГФ Людмила Петрівна Міронець – Подяку Верховної ради України та к.хім.н., доцент кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Геннадій Якович Касьяненко отримав Почесну грамоту Сумської обласної державної адміністрації.

Теплі слова привітання випускникам та грамоти ректора вручила перший проректор СумДПУ імені А.С. Макаренка, кандидат наук з державного управління, професор Любов Василівна Пшенична.

Чудові слова привітання випускникам-магістрам висловила студентський декан природничо-географічного факультету Анастасія Дубіковська.

Висловили свої вітання випускникам та вручали дипломи магістрам голови екзаменаційних комісій спеціальностей. Вручав дипломи магістрам спеціальності 014 Середня освіта (Географія) денної та заочної форми навчання голова екзаменаційної комісії, кандидат географічних наук, доцент кафедри загальної та регіональної географії Сергій Іванович Сюткін.

Магістрам спеціальності 014 Середня освіта (Хімія) вручила дипломи голова екзаменаційної комісії кандидат педагогічних наук, доцент кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Олена Михайлівна Бабенко.

Вручення дипломів магістрам спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) та 091 Біологія здійснили голови екзаменаційних комісій денної форми навчання - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри біології та методики навчання біології Світлана Едуардівна Генкал, та заочної форми навчання - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри біології та методики навчання біології Людмила Петрівна Міронець.

Після вручення дипломів магістри кожної спеціальності продемонстрували на відео пам’ятні моменти, які вони будуть згадувати з посмішкою на обличчі, з мрійливим поглядом та бажанням ще хоча б раз поринути в них.

Також слово взяли «винуватці свята» – випускники, зокрема, Богдана Скоробагатько та Єлизавета Прокопенко (спеціальність « 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини»). Наші активні магістри наголосили, що пишаються своєю Alma-mater, подякувала керівництву та педагогічному колективу університету і, звичайно ж, батькам за терпіння, турботу і величезний внесок у їх професійне та особистісне становлення, а також пообіцяли назавжди зберегти у пам'яті студентські роки, проведені на природничо-географічному факультеті СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Впродовж свята гостей і випускників 2021 року вітали своїми виступами активні студенти природничо-географічного факультету - студентка 1 курсу спеціальності Середня освіта (Географія) Анна Паук з композицією «Журавлі», студентка 4 курсу спеціальності Середня освіта (Географія) Анна Логвин з піснею «Красива сердцем», студентка 4 курсу спеціальності Середня освіта (Географія) Ірина Шако з музичним вітанням (піснею «Старі фотографії»), а також запрошений гість свята - магістр Інституту культури та мистецтв Май Хаоень з музичною композицією «Tones and i-Dance Monkey».

Фінальним виступом пролунав гімн природничо-географіного факультету у виконанні Ірини Шако та Анни Паук, під звучання якого усі магістри піднялись на сцену для пам’ятного фото.

Дорогі Випускники ПГФ!

Ми випустили Вас у доросле життя з вірою та надією в краще, адже всі ці роки наш дружний професорсько-викладацький колектив плекав у Вас паростки професіоналізму, добра та любові, виховував сильну духом людину!

Щиро бажаємо Вам не втрачати наполегливості, амбіцій, студентської легкості, не втрачати енергії і з кожним днем лише примножувати її, не втрачати віру в себе і в свої можливості! З впевненістю ми відкриваємо для Вас двері в майбутнє і бажаємо досягти всіх поставлених цілей!

Пам’ятайте, що двері Природничо-географічного факультету для Вас завжди відчинені!

Щиро ваш, Природничо-географічний факультет!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад