Новини

Усе минає, а мова – вічна

Мова – це особливий інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

 Щорічно кафедра української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка проводить низку заходів, присвячених Дню української писемності та мови.

Однією із довгоочікуваних подій цієї осені було проведення ювілейного ХХ радіодиктанту національної єдності. 📚 Студенти-макаренківці також із задоволенням взяли активну участь у написанні диктанту та влаштували в соціальних мережах флешмоб із закликом єднатися навколо мови💙💛.

Також у рамках Дня української писемності та мови відбулися відкриті лекції к.філол.н., доц. кафедри української мови і літератури Олени Павлівни Кумеди із "Сучасної української літературної мови, присвячена темі "Прикметник" та к. філ. н., доц. Кириленко Н. І. із "Фольклору". Викладачі кафедри та студенти із задоволенням долучилися до відкритих занять. 📚👨‍🎓

Студенти-магістранти на чолі з завідувачем кафедри української мови і літератури, доктором педагогічних наук, професором Семеног Оленою Миколаївною протягом тижня активно брали учать у вебінарах, онлайн-лекціях із методистами та стейкхолдерами. Зокрема, під час лекцій із "Академічної культури педагога дослідника" та "Методики навчання української мови", відбулися онлайн-зустрічі з методистом з української мови і літератури навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Любов'ю Миколаївною Шерстюк і доктором педагогічних наук, старшим науковим співробітником, завідувачкою відділу змісту і технологій Мирославою Петрівною Вовк. Під час таких корисних та цікавих зустрічей обговорювалися актуальні питання академічної доброчесності, 📝 порушували гострі проблеми плагіату та антиплагіату❌.

Семеног Олена Миколаївна взяла участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Освіта для ХХІ століття: виклики, проблеми, перспективи» та  Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Актуальні проблеми лінгводидактики в сучасному українському середовищі».

Отже, тиждень української мови та писемності пройшов насичено та цікаво! Уся дружня родина кафедри української мови і літератури бажає всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього і закликає: "Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код"!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад