Новини

Відкрите заняття з методики навчання української мови

«Якщо ми будемо навчати наших дітей сьогодні так, як це робили вчора,
то ми ризикуємо відібрати у них завтра» 
Джон Дьюї

Лекція доцента кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Н. В. Громової на тему «Методи, прийоми, засоби навчання української мови», проведена 20 травня 2020 року, корелює з програмою навчального курсу «Методика навчання української мови». Відкрите заняття було присвячене висвітленню актуальних питань теми: класифікації та характеристиці методів навчання української мови, висвітленню інноваційних методів і прийомів, сучасних інтернет-сервісів та онлайн-інструментів у професійній діяльності вчителя-словесника та іншим.

Фактичний матеріал вибудуваний у логічній послідовності, проілюстрований корисними для майбутніх учителів української мови і літератури прикладами. Наявна авторська позиція до розгляду дискусійних питань і тісна комунікативна взаємодія з учасниками, які наприкінці заняття створили хмаринку слів − вишиванку, що символізує тепло рідного дому.

Заняття проведено професіоналом. Вдячні Наталі Василівні за запрошення на заняття, за стимул до професійного та особистісного розвитку.

Завідувач кафедри української мови і літератури,
доктор педагогічних наук, професор О.М. Семеног


Своїми враженнями поділилися і студенти-філологи 231 групи

Олена Ковтуненко:

  • "Кожна пара − це цеглинка в основі чарівного будинку Розвитку і Знань, а її можливості − невичерпні, і дуже добре, коли вона проходить на високому рівні. На сьогоднішньому занятті ми поговорили про методи навчання мови, про сучасні інтерактивні технології, які роблять уроки цікавими й зрозумілими, ознайомилися з інтернет-сервісами й онлайн-інструментами, які обов'язково стануть корисними у професійній діяльності вчителя-словесника і не тільки".

Юлія Назаренко:

  • "Лекція була цікавою й інформативною! Тема заняття є однією з ключових для майбутнього вчителя-словесника, тому ми вдячні Наталії Василівні за корисну інформацію, подану в сучасній формі. Ми ще не раз скористаємося інструментами-лайфхаками для проведення уроку української мови. Все пройшло на найвищому рівні!"

Ольга Свинолуп:

  • "Лекція була інформативною та цікавою. Важливо, що поряд із традиційними методами було розглянуто інноваційні. Пізнавально були представлені приклади використання методів, гарно, що демонструвалися інструкції до сайтів з інноваційними методами. Лекція дуже сподобалася!"

Аліна Корнієнко:

  • "Дуже сподобалася така організація відкритої лекції, адже мали змогу бути присутніми всі викладачі, тим самим оцінити роботу колеги та взяти щось «собі на озброєння» та студенти, для яких предмет методика є одним з найважливіших. «Методи, прийоми, засоби навчання» — дуже цікава та потрібна тема для майбутнього вчителя, адже власне на методах, прийомах та засобах побудований урок. І зараз, коли немає змоги спілкуватися віч-на-віч, в режимі онлайн педагог провела лекцію на високому рівні, дуже чітко та якісно було викладено матеріал та висвітлена тема."

Руслана Панченко:

  • "Дуже сподобалася лекція! Вона містила багато цікаво інформації про традиційні, інноваційні та інтерактивні методи навчання. Дуже доречно, що вся інформація підкріплювалася презентацією, тому було легко звернути увагу на важливі моменти."

Наталіє Василівно, висловлюємо ВАМ свою безмежну вдячність за те, що робите наше навчання доступним, інноваційним і неймовірно щирим!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад