Новини

V Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальна підтримка сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади»

4 червня 2024 року на базі Навчально-наукового інституту педагогіки і психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка (кафедра соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності) в дистанційному режимі відбулася V Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальна підтримка сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади».

Основними тематичними напрямами конференції були:

  1. Теоретико-методологічні засади соціальної підтримки сім’ї та дитини у сучасних умовах.
  2. Технології соціально-педагогічної, психологічної і корекційної підтримки сім’ї та дитини: вітчизняний і зарубіжний досвід.
  3. Теоретичні та практичні аспекти менеджменту соціокультурної діяльності у сфері надання соціальних послуг сім’ї та дитині.
  4. Гендерний підхід у питаннях соціальної підтримки і соціально-правового захисту сім’ї та дитини.
  5. Підготовка фахівців соціальної та соціокультурної сфери до соціальної підтримки сім’ї та дитини.
  6. Актуальні питання соціальної підтримки сім'ї та дитини в умовах соціальних криз.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися директор Навчально-наукового інституту педагогіки і психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат педагогічних наук, професор Світлана КОНДРАТЮК; заступник директора з наукової роботи Навчально-наукового інституту педагогіки і психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат філософських наук, доцент Антон ВЕРТЕЛЬ; завідувач кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат педагогічних наук, доцент Анжела ПОЛЯНИЧКО.

Надалі конференція продовжила свою роботу у форматі виголошення наукових доповідей, панельних дискусій та обміну практичним досвідом роботи в соціальній і соціокультурній сферах.

До заходу долучилися понад сто двадцять учасників, зокрема фахівці соціальної сфери (Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА, Служба у справах дітей Сумської ОДА, Сумський обласний ЦСС) і громадського сектору (ГО «Ліга сучасних жінок»), науковці і здобувачі освіти з різних закладів вищої освіти України. Серед них: Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (кафедра педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту); Київський університет імені Бориса Грінченка (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи); Національний університет «Чернігівська політехніка» (кафедра соціальної роботи); Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя (кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи); Черкаський державний технологічний університет (кафедра соціального забезпечення); Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди (кафедра соціальної роботи і соціальної педагогіки); Криворізький державний педагогічний університет (кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи).

За результатами роботи конференції буде видано збірник тез доповідей.

Цікаві дискусії, обмін практичним досвідом і згуртованість усіх учасників та учасниць стала особливістю проведення даної конференції. Організатори заходу щиро дякують усім учасникам та учасницям за роботу у конференції та сподіваються, що наступна конференція відбудеться після Перемоги у форматі живого спілкування.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

 

Аспірантура та докторантура

E-Mail: aspirantura@sspu.sumy.ua
Тел.: +38 (0542) 68-59-39

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад