Новини

Вчимося долати корупцію разом!

10 грудня 2020 року в ННІ історії, права та міжнародних відносин з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією, Міжнародного дня прав людини та 90-річного ювілею Інституту була проведена інтелектуальна антикорупційна гра «Що? Де? Коли?», розроблена USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».

Мета заходу: акцентувати на негативних наслідках корупції на різних рівнях – від побутової корупції до політичної; продемонструвати на прикладі істoричних фактів деструктивність цього явища для людини та розвитку суспільства в цілому; акцентувати увагу про прояви корупції у різних вимірах (історичному, політичному, економічному, культурному, релігійному, медійному тощо); популяризація доброчесного життя та формування нульового рівня толерантності до корупційних проявів.

У вітальному слові завідувач кафедри права та методики викладання правознавства Олена Іваній відмітила, що такі заходи є важливими для молоді, адже вони допомагають сформувати певну модель поведінки, спрямовану на заперечення будь-яких корупційних дій.

До учасників заходу звернувся уповноважений з виявлення та протидії корупції в СумДПУ імені А.С. Макаренка Андрій Бавикін, який роз’яснив порядок повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень в університеті.

У грі брали участь п’ять команд – по дві від студентів та учнів Сумської гімназії №1 та команда викладачів.

Запорукою успіху в командній грі є критичне мислення, увага, ефективність у комунікації, повага до думки кожного з членів команди, здатність до співробітництва, які учасники мали змогу продемонструвати під час трьох турів, що складалися з 10 питань кожний.

За результатами гри три команди «Veritas», «Діоген», «Верховна Рада» нагороджено грамотами та солодкими призами. Вже традиційно вразила своєю підготовкою та інтелектуальним потенціалом команда гімназистів під керівництвом вчителя правознавства, а за сумісництвом – старшого викладача кафедри права та методики викладання правознавства – Наталії Жильнікової, яка здобула беззаперечну перемогу.

Такі змагання завжди користуються великою популярністю серед учнівської та студентської молоді, співпраця згуртовує викладачів і студентів, сприяє зміцненню зв’язків між університетом і навчальними закладами міста.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад