Новини

Виховний захід для студентів-першокурсників кафедри логопедії

Яке ж воно насправді місто Суми?

Студенти-першокурсники 917 групи разом із куратором, кандидатом психологічних наук, старшим викладачем кафедри логопедії, Харченко Тамарою Григорівною 05.03.2021 року відправилися у чарівну незабутню подорож, щоб дізнатися більше про своє рідне місто.

Відвідали:

Сумська Альтанка. Студенти-першокурсники з захватом слухали розповідь куратора про те, що Альтанка - це справжній символ міста Суми, їй понад 100 років.  Дізналися, що тут щорічно проводяться дні Європи та Всеукраїнський фестиваль духової музики під назвою "Сурми конституції" і що навесні 2010 року Сумська Альтанка перемогла в акції "Сім чудес міста Суми". Були здивовані цікавим фактом - під час будівництва альтанки не було використано жодного металевого цвяху.

Пам'ятник І. Г. Харитоненко. Харченко Тамара Григорівна звернула увагу студентів на цю постать і розповіла про те, що саме завдяки Івану Герасимовичу Харитоненку місто Суми стали відомі всьому світу.

Пам'ятник сумці у Сумах. Студенти не оминули своєю увагою і пам'ятник сумці у Сумах, який розташований на вулиці Воскресенській. Дізналися і з захватом спробували на собі дію цікавої легенди цього місця: якщо змочити обличчя, сумки та гаманці водою з криниці, неодмінно прийде достаток і удача, а монетка, кинута в колодязь, повинна виконати будь-яке бажання.

Пам'ятник гусару. Виявилось, що першокурсники не знали того факту, що колись, під час окупації України Російською імперією, в місто Суми було передислоковано Гусарський полк. Він отримав назву Сумський гусарський полк. От і стоїть той гусар досі.

Пам'ятник Т. Г. Шевченко. Першокурсники разом з куратором прогулялися до скверу імені Т. Г. Шевченка. Тут же зробили фото на згадку біля пам'ятника Т. Г. Шевченка, згадали найвідоміші твори митця. Найсміливіші продекламували найулюбленіші вірші автора.

Муніципальна галерея. Студенти 917 групи разом із куратором, Харченко Тамарою Григорівною, переглянули дві нові виставки в Сумській муніципальній галереї. Студентів полонила експозиція живопису «На далеких берегах» талановитої молодої художниці Ольги Сабадін та зворушила добірка світлин «Мистецтво – Життя» фотографа Павла Жука, присвячена митцям міста. Закінчилась екскурсія фотосесією на добру згадку.

Свято-Воскресенський кафедральний собор. Куратор 917 групи Харченко Тамара Григорівна доторкнулася до історичних фактів спорудження Воскресенської церкви і теми духовного збагачення.

 

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад