Новини

Викладачі і студенти ННІПП долучилися до Всесвітньої акції «Хода за свободу / Walk for Freedom»

16 вересня 2021 року викладачі і студенти кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Навчально-наукового інституту педагогіки і психології традиційно взяли участь у Всесвітній акції «Хода за свободу / Walk for Freedom» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який щорічно відзначається 18 жовтня.

«Хода за свободу / Walk for Freedom» – це мовчазна і мирна хода, яка пройшла вулицями міста на захист мільйонів чоловіків, жінок і дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Її метою є підвищення рівня обізнаності жителів місцевих громад щодо торгівлі людьми, поширення важливої інформації з цієї проблеми.

За інформацією заступника директора обласного департаменту соціального захисту Людмили Мусіяки, на Сумщині 34 людини офіційно отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Здебільшого це чоловіки, котрі потрапили у трудове рабство. Тому учасники ходи мали на меті проінформувати і привернути увагу до проблеми торгівлі людьми в Україні та зокрема у Сумах.

Це вже восьма така акція в обласному центрі. Серед її учасників: працівники обласної адміністрації, представники соціальних служб, громадськості, викладачі та студенти. На плакатах у їхніх руках були текстівки про домашнє насильство та сучасну работоргівлю. Перехожим роздавали листівки з порадами, як не потрапити у пастку, та що робити, коли її не вдалося уникнути. 

«Моя майбутня професія – соціальний працівник, тому я підтримую "Ходу за свободу". Торгівля людьми – це велика проблема нині, через що я звісно погодилася прийти», – говорить учасниця акції Лілія Кінаш, студентка Навчально-наукового інституту педагогіки і психології (0036 гр., спеціальність «Соціальне забезпечення»).

Акція проведена за підтримки та участі Сумської обласної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації, громадської організації «СМАЙЛ», ГО «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини», ГО «Ліга сучасних жінок» та інших суб’єктів, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад