Новини

Викладання/навчання української мови і літератури на засадах партнерської взаємодії

#навчання_в_умовах_війни
#Університет_школа_партнерська_взаємодія

Упродовж тижня викладачі кафедри української мови і літератури спільно зі студентами-філологами брали участь і проводили важливі заходи у тісній співпраці зі стейкхолдерами.

На вебінарі к. пед. наук Вікторії Ратєєвої від психологічної служби СумДПУ імені А.С.Макаренка обговорювали надактуальні і дієві поради для поліпшення власного психічного здоров’я.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1619768898381298&id=100010446093840
https://www.facebook.com/pressSSPU/posts/1049064428979254

Узяли участь у роботі всеукраїнського круглого столу «Психологія російсько-української війни: внутрішній погляд». Захід ініціював Інститут соціальної та політичної психології НАПН України. У програмі низка панелей, зокрема, і психологія евакуації; освіта під час війни; психотехнології допомоги. https://www.facebook.com/ispp.org.uahttps://ispp.org.ua/.../kruglij-stil-psixologiya.../

 Працювали на вебінарі «Підготовка до Національного мультимедійного тесту з української мови: проблемні питання – поради – акценти». Організатор - Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Києва. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1623942107963977&id=100010446093840

Спільно зі стейкхолдерами провели заняття. Зокрема питання навчання української літератури в умовах воєнного часу та патріотичного виховання розглядали спільно з Бабійчук Тамарою Василівною, канд. пед. наук, викладачем-методистом вищої категорії Бердичівського педагогічного фахового коледжу, Білясником Михайлом Дмитровичем, учителем української мови і літератури Шосткинської гімназії Шосткинської міської ради, учителем-методистом, головою методичного об'єднання вчителів української мови і літератури Шосткинської об'єднаної територіальної громади. фрагмент заняття. https://www.youtube.com/watch?v=Ih50dcE22CY

Презентуємо дописи магістрантів:

Валерія Шугурова

Література – це не просто художні твори, а матеріалізована у формі книг життя людської душі, духовна пам’ять народу, історія всього людства. Саме тому великі художні твори сприяють моральному, духовному, естетичному розвитку молоді. Читаючи й осмислюючи художній твір української літератури, можна знайти відповіді на питання нашого духовного життя, яке, як відомо, не може існувати поза національно-культурною традицією.

Ми отримали величезний заряд натхнення від професійних, небайдужих, творчих педагогів, Майстрів своєї справи. Віримо: поки є такі чудові вчителі, світ буде світлим і добрим! Кожен із присутніх взяв для себе щось цінне і корисне і зможе застосовувати це у своїй майбутній педагогічній практиці.

Аліна Корнієнко

Українське слово та думка завжди виборювали своє право на існування. Всі ми знаємо і пам'ятаємо історію становлення та формування української мови, якою складною вона була. Але незламність та непереможність українського народу піднесли її на новий рівень. Та зараз ми маємо змогу розмовляти українською мовою, читати українські твори, написані нашими талановитими письменниками.

Дійсно, українська література мала і має великий внесок для становлення українського слова та української думки, а про її значення в освітньому процесі не можна заперечувати. Вона має велике суспільно-політичне, пізнавальне і виховне значення, бо в ній показано історію народу, його боротьбу проти соціального і національного гніту, боротьбу за волю та щасливе життя. У літературі правдиво відображена соціальна дійсність: різні етапи життя народу, його надії і прагнення.

#СумДПУ_імені_А_С_Макаренка
#Макаренківська_родина

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад