Новини

Виробнича педагогічна практика у школі триває!

13 жовтня 2021 року на кафедрі англійської філології та лінгводидактики у форматі Zoom-конференції було проведено робочу групову зустріч магістрантів-практикантів груп 361 та 363, які наразі проходять виробничу педагогічну практику у школах м. Суми – Класичній гімназії та закладі загальної середньої освіти №9 під керівництвом методиста доцента, к. пед. н. Г.І.Подосиннікової.

Було обговорено питання щодо організації практики, проаналізовано досягнення цілей та задач початкового періоду практики, а також проблеми та питання, які постають перед студентами.

Усі практиканти успішно познайомилися з учнями та учителями шкіл – керівництвом, методистами, колегами, адаптувалися до реалій професійної діяльності. Тепер у школярів почалися канікули, а студенти-практиканти мають можливість перенести фокус уваги на науково-методичну діяльність, тож попереду багато цікавих заходів: робота методичної студії (workshop) "Innovations in Foreign Language Teaching: Try and Share Mosaic", круглий стіл магістрантів-практикантів "New Dimensions of Teaching Foreign Languages and Cultures", підготовка до участі у V Всеукраїнській науковій інтернет конференції кафедри англійської філології та лінгводидактики «ДІАЛОГ МОВ І КУЛЬТУР У СУЧАСНОМУ ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ», яка відбудеться 12 листопада 2021 р.

Практиканти звітували про зроблене, активно обговорювали вже отримані результати практики та планували наступний її етап, ділилися враженнями, ставили запитання, моделювали можливі варіанти організації роботи на практиці в умовах карантину. Керівник практики відповіла на питання студентів, надала методичних порад щодо планування роботи та виконання завдань кафедри. Визначили формати та «майдинчики», які дозволяють практикантам виявити свої творчі здібності та провести ґрунтовну науково-дослідну роботу: обговорили участь практикантів у тренінгах методичної майстерні “English Teacher’s Movie Club” (підрозділ Студентської наукової лабораторії методики навчання іноземних мов і культур, керівник доц. Г.І.Подосиннікова), проблематику доповідей і підготовки тез для інтернет-конференції, спланували проведення нових цікавих заходів – круглого столу магістрантів-практикантів, де кожен зможе поділитися досвідом і висловити свої враження щодо практики, а також майстерні-студії «Методична мозаїка» для демонстрації фрагментів уроку з використанням інтерактивних технологій. Усе це, в свою чергу, має на меті підвищити професійно-методичну компетентність практикантів, допомогти з успіхом вирішувати завдання практики, планувати ефективні, цікаві та сучасні уроки іноземних мов, мотивувати учнів, а також розвивати їх критичне мислення.

Зустріч була надзвичайно корисною для нас, магістрантів, адже педагогічна практика – це чудова можливість набути професійного досвіду, удосконалювати практичні вміння і навички моделювання та планування різних типів уроків, застосування перспективних інноваційних технологій навчання англійської мови і літератури в закладах загальної середньої освіти, спробувати себе в організації та проведенні гурткової позакласної роботи за самостійно укладеними розробками. Дякуємо за нашу зустріч! Своїм мудрим словом Ви надихаєте нас сміливо йти вперед до нових звершень та розвиватися професійно! (Приходько Олеся, практикант).

Такі групові зустрічі – важливий момент рефлексії процесу набуття практичного досвіду та можливість обмінятися емоціями, відчути підтримку керівника практики та колег-студентів. Я вже маю досвід роботи вчителем і зазначу: рівень методичної підготовки, якій ми отримуємо на нашій освітній програмі, є дійсно високим, що надає впевненості своїх силах. Але також важливо обговорювати поточні проблеми та питання, а також моделювати можливі труднощі та варіанти організації роботи, які виникають у процесі практики, тоді відчуваєш себе готовим до всього! Дуже цікаво творчо планувати науково-методичну діяльність, брати участь в реалізації таких заходів не лише як учасник, а як організатор – це цікавий та дуже корисний досвід самостійної професіональної діяльності. Дякую кафедрі, керівнику практики та учителям-методистам за творчу ефективну роботу, професійний методичний супровід та теплу оптимістичну атмосферу! (Потапова Анастасія, практикант та вчитель англійської мови Класичної гімназії м. Суми).

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад