Новини

Вітаємо Сердюк Катерину, магістрантку факультету іноземної та слов’янської філології з 2 місцем у ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка

Про Тараса Григоровича, вірного Сина України, світоча української культури й історії, вже стільки написано праць: учнівських та студентських творів, статей, розвідок, наукових робіт...

Але ще скільки не написано! Адже про Кобзаря неможливо написати все, бо кожного разу, читаючи вже багато разів прочитаний твір, ти відкриваєш для себе щось нове, незвідане, сакральне, таке близьке для душі. І нехай два століття відділяють нас від життя Тараса Григоровича, та він стає все ближчим, дорожчим, бажанішим.

Кожного року юні шевченкознавці – учнівська та студентська молодь – є активними учасниками Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка. Ті, хто любить і плекає рідну мову, як любив і плекав її великий Син України.

22 грудня 2022 року на базі Сумського державного університету відбувся ІІ етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка. Члени журі урочисто відкрили конверт із завданнями та побажали учасникам успіхів у виконанні завдань. Вони також наголосили на тому, не зважаючи на військову агресію росії проти України, освітній процес у нашій державі розвивається. «Сьогодні цей захід набуває особливого значення, адже українська мова все більше звучить далеко за межами нашої держави, демонструючи, що українці – сильна та єдина нація» наголосили члени журі.

Проведення конкурсу надзвичайно важливе, адже він дає можливість вкотре звернутися до художнього спадку Кобзаря, отримати урок моральності та духовного зміцнення. Цей конкурс є свідченням того, що творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над духовними цінностями, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Творчість Кобзаря – це національне надбання. Вона, як і сам Тарас Григорович, немов той вiчний вогонь, що ніколи не згасне у серцях людей, вічно житиме в душі кожної свідомої людини.

Науковий керівник – Кириленко Надія Іванівна.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад