Новини

Як дистанційне навчання зробити комфортним?

Як дистанційне навчання зробити комфортним?

Практичний психолог Вікторія Германівна – Студентам!!! З карантином ми перейшли на формат дистанційної роботи.

Для багатьох студентів доведеться шукати спосіб, як виконувати всі завдання з дому без втрати продуктивності й у тісному контакті з викладачами. Для переходу на дистанційне навчання замало просто взяти ноутбуки, найскладніше починається, коли Ви починаєте свій робочий день вдома.

Ось кілька порад, завдяки яким можна безболісно перейти на цей формат.

Поговоріть з близькими.

Зберіть тих, із ким разом проживаєте, й попередьте, що ваша присутність вдома в робочий час потребує зміни формату спілкування. Відтепер ви повністю зайняті у певний період і в цей час до вас не можна звертатися – ініціатором розмови можете бути тільки ви. Спершу вони навіть можуть ображатися, але поясніть їм, що таке правило підтримує вашу зосередженість і концентрацію на навчальних завданнях. Якщо ви будете відволікатися, то не зможете бути ефективними, а це може привести до того, що ви просто не виконаєте вчасно завдання і вони будуть накопичуватись. Під час кризи. Кому це потрібно?.

Організуйте своє робоче місце.

Це не обов'язково має бути робочий стіл, але у вас повинно бути місце, де вам зручно і є все необхідне для роботи. Бажано, щоб це була окрема кімната і повноцінна робоча зона, але згодяться й улюблений диван, кухонний стіл, крісло-мішок на лоджії. Важливо щоби довкола була тиша, вам ніхто не заважав і поруч була розетка для робочого комп'ютера. Також знайдіть навушники й налаштуйте відеокамеру.

Перевірте, щоб на стіні позаду вас не було предметів або одягу, які можуть збентежити ваших колег під час відеодзвінка. А ми будемо вчитись працювати і в такому режимі. Дистанційне навчання – це повноцінне навчання.

Під час карантину ви – працюєте. Не просто перебуваєте вдома, а повноцінно виконуєте всі свої завдання протягом усіх навчальних занять за розкладом. Звичайно, ви можете встати і розім'ятися, вийти в туалет, зробити перерву, але певний час ви повинні виконувати домашні завдання. Дистанційне навчання – це не фріланс, коли ви самостійно визначаєте зручний для себе розклад і кількість завдань. Дистанційне навчання – це звичайний робочий графік, протягом якого ви просто тимчасово перебуваєте поза коледжем.

Зберіться на навчання.

Встаньте, зробіть зарядку, сходіть у душ, поснідайте, вдягніть звичний одяг. Ні, це не обов'язково має бути той одяг в якому ви ходили на навчання, але працювати в халаті або піжамі теж не варіант. Це буде досить дивно. Приготуйте пляшку з водою, фрукти для перекусу, поставте поруч улюблену чашку. Навколо вас усе повинно бути підпорядковане вашому звичному робочому розпорядку.

Будьте на зв'язку.

Звісно, ви можете встати з-за робочого столу, щоб пройтися, пообідати або відповісти на особистий дзвінок, але якщо ви не відповідаєте на повідомлення викладача, то чи ви працюєте? А працюємо ми максимально за розкладом занять і дзвінків. Вдома зазвичай набагато більше того, що вас відволікатиме, тож вам треба особливо ретельно дотримуватися дисципліни.

Користуйтеся відеовикликами.

В університеті ви звикли спілкуватися особисто: чути один одного, дивитися в очі, відчувати емоції. На жаль, працюючи віддалено, ви втрачаєте таку можливість. Тож якомога більше зустрічей і занять проводьте з відео, щоб відчувати свого викладача. Ви швидко переконаєтеся, що таким способом зможете підтримувати контакт зі своїми колегами по групі і викладачами.

Синхронізуйтеся частіше.

Введіть правило щоранку спілкуватися всією групою. 15-20 хвилин вистачить, щоб синхронізуватися, дізнатися стан справ, нові завдання і зрозуміти, чим займатися протягом дня. Це особливо актуально зараз, в період кризової напруженості й умовах невизначеності, коли люди відчувають натиск інформаційного шуму і високого робочого навантаження.

Припиніть постійно читати новини і гортати стрічки соціальних мереж.

Потрібно розуміти різницю між достатньою поінформованістю і судомним поглинанням інформації, якою зараз перенасичені всі джерела. Особливо важливо це врахувати в кризовий період, коли неправдива, але доступна інформація є засобом маніпуляції свідомістю. Кожна новина підсилює тривожність, кожна думка вибиває з колії. Намагайтеся ретельніше обирати джерела, з яких ви будете дізнаватися новини, й критично оцінювати будь-яку вхідну інформацію. Вся актуальна і необхідна для вас інформація буде розміщена на сайті університету. Це допоможе вам бути, спокійнішими, зосередженішими на навчанні й краще фокусуватися на головному.

Підтримуйте одне одного.

Хваліть за досягнення або нові ідеї, заохочуйте ініціативність і проактивність, говоріть друзям, рідним, викладачам приємне просто так, без особливого приводу. Вигадайте розваги, які підтримуватимуть відносини в колективі. Запустіть флешмоб, щоб розслабитися протягом дня й використовуйте нешкідливі жарти для підтримки позитивного настрою вашої команди. Карантин і стрес все одно закінчаться, а з вами залишаться навички організації робочих процесів у незвичній обстановці. Не панікуйте, слідкуйте за своїм здоров’ям, добре харчуйтеся і тримайте контакт зі своїми друзями. І пам’ятайте про “чотирьох слонів” на яких тримається наш світ в умовах карантину: миття рук з милом, самоізоляція, антисептик та вчасне повідомлення лікаря про погіршення самопочуття.

І памятайте, що індивідуальні консультації для вас завжди працюють!!!

Запиис за телефоном – 095 345 83 35.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад