Новини

«З’їж цукерку – знищ цигарку»

У цей день у всьому світі проходять різноманітні акції спрямовані на боротьбу з курінням.

Тож і співробітники Психологічної служби Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка не залишилися осторонь і долучилися до цього дійства теж. «З’їж цукерку – знищ цигарку» під таким гаслом сьогодні, в останній день весни, відбулася акція присвячена Всесвітньому дню без тютюну, який щорічно відзначається 31 травня.

Мета акції – пропаганда здорового способу життя, крок до збереження здорової нації. Всім добре відомо, що куріння – це шкідлива звичка. Та ці знання не заважають курити людям всіх вікових категорій та соціальних верств. Шкода від куріння не тільки в тому, що погіршується здоров’я курця, а й тих, хто його оточує. За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому у країні 15,5 млн. курців, і з кожним роком кількість викурених цигарок зростає. На кожного українця припадає понад 2500 цигарок – майже 7 щоденно.

На території нашого університету та біля всіх корпусів співробітники Психологічної служби пропонували курцям позбутися згубної звички «паління» хоча б, помінявши цигарку на солодку цукерку. Головні гасла співробітників, які звучали цього дня: «Краще з’їсти смачну цукерку, ніж викурити цигарку!», «Ми – за здоровий спосіб життя!», «Цигарка – ворог!», «Молодь обирає здоров’я!». Не тільки студенти, а й викладачі та співробітники університету із задоволенням брали участь у запропонованому обміні. Обміняти тютюновий виріб на солодощі зголосилося досить багато курців. Правда, зустрічались і прихильники тютюну, яким було важко розлучитися зі своєю цигаркою. Важливо зазначити, що більш активною і позитивно налаштованою була молодь нашого міста.

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров’ю суспільства тютюнопаління; допомоги людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та пересторога для тих, хто ще не спробував курити.

Для визначення рівня нікотинової залежності у студентів Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Психологічна служба пропонує Вам пройти онлайн-тест за цим посиланням. https://forms.gle/jGtA9AXR6EMv9hht7

Отож, міцного здоров’я усім, бережіть себе та своїх близьких!

І пам’ятайте, що для вас працюють практичні психологи та соціальні педагоги, які надають особисті та онлайн консультації, проводять для вас тренінгові заняття та цікаві акції. Ви завжди можете звернутися за допомогою за такими контактами чи записом за телефоном – 685-981

Практичний психолог – Вікторія Олександрівна – 050 735 03 73.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Практичний психолог – Вікторія Германівна - 095 345 83 85.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Соціальний педагог – Дарина Олександрівна - 099 221 31 89.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Соціальний педагог – Маргарита Юріївна – 095 321 68 75.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад