Новини

Загальноуніверситетська конференція «Мої здобутки в ім’я мого університету»

13 грудня 2019 року за ініціативи методично-організаційного відділу та науково-дослідного сектору відбулася загальноуніверситетська конференція «Мої здобутки в ім’я мого університету», присвячена 95-річниці від дня заснування Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Формат заходу включав проведення тематичного об’єднаного засідання Наукової та Координаційної рад, Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених у межах проведення тижня докторантури та аспірантури університету, а також книжкову виставку.

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Шейко Віталій Ілліч презентував наукове видання «Літопис сучасної науки й освіти в Україні: наукові школи, авторські системи і концепції – 2019», опубліковане видавництвом «Альфа-Віта» за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Національної академії педагогічних наук України. Видання вміщує матеріали щодо 7 наукових шкіл Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка (професорів Лянного Юрія Олеговича, Сбруєвої Аліни Анатоліївни, Семеног Олени Миколаївни, Калиниченко Ірини Олександрівни, Козлової Олени Григорівни, Томенка Олександра Анатолійовича, Шейка Віталія Ілліча).

У межах заходу було представлено здобутки наукових шкіл університету:

  • доктора педагогічних наук, професора Сбруєвої Аліни Анатоліївни, завідувача кафедри педагогіки – з проблем педагогічної компаративістики;
  • доктора педагогічних наук, професора Михайличенка Олега Володимировича, завідувача кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін – з проблем історії та методики викладання суспільно-політичних дисциплін у загальноосвітній та вищій школі.

Професор Сбруєва Аліна Анатоліївна також ознайомила присутніх з основними напрямами виконання проекту Жан Моне Модуль «Європеїзація докторських програм у галузі освіти на засадах інтердисциплінарного та інклюзивного підходів», що реалізується на базі університету.

Керівник Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених університету доцент Омельяненко Віталій Анатолійович презентував здобутки Товариства за підсумками 2019 року, закцентувашись на широких можливостях участі молодих учених та студентів у науково-дослідній роботі, у тому числі у здобутті та виконанні грантових проектів.

Долучилася до проведення заходу й Наукова бібліотека, що організувала проведення виставки кращих друкованих праць викладачів університету за підсумками конкурсів 2014-2018 років.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад