Новини

Заходи грантового проєкту «Медіа&Капсули»

У нашій спільноті ми мріємо і діємо, щоб героїчна й оптимістична місія «Конкурентоздатний фахівець із високим рівнем м’яких навичок з основ інфомедійної грамотності» стала реальністю.

10 грудня 2021 року заходи освітньо-дослідницького центру МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус у межах міжнародної конференції з проблем формування культуромовної особистості фахівця відвідали понад 200 зацікавлених учасників, з-поміж яких - викладачі, студенти, учителі, науковці, зацікавлені батьки, учні.

СумДПУ імені А.С.Макаренка, Глухівський НПУ імені Олександра Довженка, Донецький національний університет імені Василя Cтуса (м. Вінниця); Національний університет "Києво-Могилянська академія"; КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради, Прилуцький педагогічний коледж імені Івана Франка Чернігівської обласної ради; Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету, Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського, вчителі-словесники закладів освіти: Сумська Гімназія 1; Донецької області; наук. співробітники (Український мовно-інформаційний фонд НАН України). І це лише частинка учасників.

На засіданні ТС «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬ» ми обговорювали сталість і наступність проєкту; програму діяльності за грантом; підготовку методичних матеріалів для капсул «Медіаграмотність», «Критичне мислення», «Соціальна толерантність», «Стійкість до впливів, фактчекінг» та ін.

Майстер-клас «Журналісти й освітяни: простір коворкінгу» (Natalia Ponomarenko, Наталія Грона) мав на меті застосувати методологію IREX для формування у здобувачів освіти, майбутніх журналістів м’яких навичок з основ інфомедійної грамотності; ознайомити учасників з можливими точками перетину та взаємодії представників двох сфер: освіти та журналістики через презентацію медіавправ, завдань, роботу з онлайн-ресурсами.

Інфомедійний воркшоп дебат-клубу «Медіа&Учень» (Алла Баева) надав можливість презентувати застосування методології IREX у позаурочній/гуртковій діяльності для формування у здобувачів м’яких навичок критичного мислення з основ інфомедійної грамотності через презентацію медіавправ, завдань, роботу з онлайн-ресурсами.

На всіх заходах нас підтримувала регіональна координаторка IREX у Чернігівській та Сумській областях Олександра Розумієнко.

До організаційних заходів проєкту долучені викладачі Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка, Любовь Пшеничная, перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Alla Rjabukha, начальник Управління державної служби якості освіти в Україні в Сумській області; Вікторія Закорко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради; Larisa Simonenko, директор Сумської гімназії №1.

Заходи дали можливість зробити і певні висновки:

чітко уявляймо мету і дотримуймось її;

+мріймо про велике

+ ігноруймо скептиків

+ працюймо до «сьомого поту»

+ навчаймось "не тільки брати, а й віддавати".

Змінюймо світ РАЗОМ!

Наша команда унікальна Natalia Ponomarenko, Галина Єрко, Татьяна Плавич Дятленко, Миколь Меланн, Наталья Громова, Наталія Грона, Алла Баева, Маргарита Надутенко, Віта Лисянська, Ольга Фаст, Лена Ковтуненко.

ГЛИБОКО ВДЯЧНА ВАМ, ДРУЗІ.

Проєкт «МЕДІА&КАПСУЛИ» є складником міжнародного проєкту «Learn to Discern in Schools - National Rollout //Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність національне розгортання», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад