Новини

Залучення іноземних фахівців до аудиторних занять із англійської мови на факультеті іноземної та слов’янської філології

Результатом плідної співпраці викладачів кафедри германської філології факультету іноземної та слов’янської філології доцентів Багацької Олени Вікторівни та Козлової Вікторії Вікторівни з Міжнародним освітньо-методичним центром Dinternal Education стала інтерактивна зустріч-семінар з КЕЙТ ЛЛОЙД, академічним директором мовної школи London School of English, Великобританія, (Кваліфікації: Trinity Dip TESOL, TEFL certificate, FCE examiner, Diploma in Teaching English as a Foreign Language from Trinity College London, PhD from the University of Liverpool, UK Academic Director of London School of English).

Зустріч відбулася 7 квітня 2021 року в дистанційному форматі з магістрантами першого року навчання (групи 351+353) та студентами третього курсу (група 331.2) спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)) факультету іноземної та слов’янської філології.

Маючи значний досвід роботи зі студентами різних країн, які вивчають англійську мову як другу іноземну, спікер проаналізувала та системно представила типові помилки власне українських студентів, віртуозно екстраполюючи їх на автентичне культурологічне тло. Кейт Ллойд ґрунтовно виклала сучасний підхід британських методистів до навчання різних мовних та мовленнєвих компетентностей, зважаючи на вікові особливості учнів.

Гостьовий лектор змоделювала мовний портрет ADVANCED ENGLISH LANGUADE LEARNER та подискутувала зі студентами щодо найбільш ефективних способів мотивування учнів. Значний резонанс серед студентів викликали особисті уподобання пані Кейт у сучасній британській літературі, кінематографі та телевізійних шоу, які можна успішно використовувати для удосконалення своїх комунікативних навичок.

На зустрічі панувала невимушена, щира та дружня атмосфера, приправлена неповторним британським гумором лектора, а тематика виявилася надзвичайно цікавою та корисною для майбутніх учителів англійської мови.

Наведемо декілька коментарів учасників цього натхненого заходу:

  • Катерина Мелешко: «Сьогодні я отримала надзвичайно цінний досвід спілкування з іноземним фахівцем із Великобританії. Дистанційне навчання має багато своїх плюсів, одним із яких є спілкування з людьми, котрі володіють англійською мовою на найвищому рівні. Я мала змогу не просто послухати презентацію фахівця, а ще й поставити запитання, на які пані Кейт надала вичерпні відповіді. Також мені сподобалось, із яким натхненням гостя розповідала про свою країну. Хотілося б і надалі продовжити започатковану традицію залучення іноземних фахівців до занять з англійської мови».
  • Анастасія Шинкаренко: «Я щиро дякую за такий неоціненний досвід. Тема заняття була надзвичайно актуальною. Після презентації в нас була можливість поставити питання, які нас цікавили, що дозволило поговорити про особистий досвід нашої британської гості, а також дізналися про сучасні методики викладання, якими послуговуються британські методисти. Я вважаю, що це круто, коли ти можеш спілкуватися з фахівцями такого рівня».
  • Юлія Панченко: «Онлайн-зустріч із пані Кейт Ллойд була дуже продуктивною та корисною для нас. Ми дізналися про типові помилки українців, які вони допускають під час вивчення англійської мови. Це була надзвичайно пізнавальна зустріч, яку ми запам'ятаємо надовго».
  • Ткаченко Жанна: «Зустріч із англомовним спікером була дуже корисна. Особливо, нам – майбутнім учителям. Ми дізналися багато потрібної інформації, яка в майбутньому обовязково стане в нагоді!»
  • Альона Посна: «I really liked the openness of the native speaker and her jokes, I’d like to visit more webinars with her participation».
  • Валерія Сенченко: «It was cool! And I liked the presentation of the new material!»

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад