Новини

Залучення стейкхолдерів до освітнього процесу на кафедрі англійської філології та лінгводидактики

30.09.21 У межах освітнього комроненту «Вступу до спеціальності» ОПП Середня освіта (Англійська та німецька мови), ОПП Середня освіта (Англійська та французька мови), ОПП Середня освіта (Французька та англійська мови) на практичне заняття з теми «Студентоцентроване навчання, викладання та оцінювання в СумДПУ імені А.С. Макаренка» (доцент кафедри англійської філології та лінгводидактики В.В. Козлова) у якості гостьового спікера-стейкголдера запрошено колишнього баготорічну студентську ректорку нашого університету, випускницю факультету іноземної та слов'янської філології Острогу М. М.

Марія Михайлівнна детально розповіла про діяльність студентського самоврядування, вказала на основні принципи, мету та завдання, структуру та напрями його роботи. До обговорення питань самоврядування як прояву студентоцентризму в освітньому процесі долучилися студенти 1 курсу 311, 312, 313 груп, які поділилися своїми враженнями від зустрічі:

«Дякую за можливість поспілкуватися про самоврядування в СумДПУ з людиною, яка саме приймала в цьому участь та знає багато цікавого про це. Марія Михайлівна, ви мотивуєте, надихаєте й відкриваєте нові обрії студентської діяльності!» ( Молгамова Тетяна, 311.1)

«Завдяки нашій гості Марії ми дізналися про завдання, структуру та напрями студентського самоврядування в СумДПУ ім. Макаренка. Було дуже цікаво почути історії з її досвіду участі в ОСС та подробиці роботи ОСС зсередини!»(Аль-Умарі Аіша, 311.1)

«Зустріч сподобалась, було дуже інформативно»( Самсоненко Анна, 311.1)

«Дуже цікавим було відвідати практичне заняття на якому викладач не тільки застосовує інтерактивні форми роботи та ІТ- інструменти, а й запрошує відомих представників макаренківської родини, створюючи можливості для кращого розуміння змісту цього нового для нас поняття. «Метою студентського самоврядування є створення умов для самореалізації особистості студентів і формування в них організаторських навичок, лідерських якостей, умінь відстоювати свої права та виконувати обов’язки»-прозвучало визначення від Марії, у мене та моїх одногрупників миттєво виникло бажання долучитися до спільноти лідерів студентського життя»         ( Шаповал Таїсія, 311.1)

«Щира подяка Маріїї Михайлівні! Було дуже цікаво почути про Ваші студентські роки, про Ваш досвід у студентському самоврядуванні, це дійсно корисно для першокурсників, для нас, адже ми тільки починаємо знайомитися з усіма подіями, що відбуваються в університеті. Саме після Вашого виступу, я замислилась щодо участі в студентському самоврядуванні і впевнена, що це буде не тільки незабутній досвід, а й фундамент для мого подальшого розвитку.» ( Сіваєва Анастасія, 311.1)

«Під час практичної роботи ми переглянули цікаве відео,яке надихнуло мене на активну позанавчальну роботу! Дуже дякую за таку цікаву розмову!» (Грудій Владислав, 311.1)

«Це практичне заняття та виступ гості дав мені розуміння того, як я можу зреалізувати себе через діяльність у студентському самоврядуванні та як такий досвід здатний допомогти в професійній діяльності. Спікер поділилася власними враженнями та конкретними прикладами, коли її активність призвела до реальних змін у роботі всього закладу. Цей виступ підштовхнув мене до переоцінки мого місця й ролі особистості в нашому університеті.»(Гомоля Влада, 311.1)

«Було цікаво і інформативно. Я бі з радістю долучилася до студентського самоврядування.» ( Катерина Токарєва, 312)

«Зустріч неймовірно вразила мене! Марія точно та структуровано розповіла про студентське самоврядування, та я хотіла б долучитись та насичити моє студентське життя.» (Козій Єва, 312)

«Мне очень сложно учиться в Университете и этот предмет помогает понять здешние принципи. Сегодня я получила много опыта, который пригодится мне 😊»( Динара Бахадурова, 312)

«Мені дуже сподобалась ця зустріч, було інформативно,та захоплююче, я дізналась багато нового,та цікавого.» (Грицина Марія, 312)

«Інформація була актуальною та інформативною. З'явилося бажання приєднатися до студентського самоврядування.» (Симоненко Марія, 312)

«Я в приємному захваті від цієї зустрічі. Вона була для мене незвичайною. І мені б дуже хотілося поєднувати свою діяльність в самоврядуванні і навчання.» (Панченко Катерина, 312)

«Було неймовірно ціковою. Спікерка надихнула мене стати частиною студентського самоврядування, щось змінювати і створювати, допомагати іншим! 😻» (Працюк Анастасія , 312 )

«Дізналася багато нового, тепер краще розуміюся, як організовано студенське життя в Університеті» (Лотова Поліна , 312)

«Не страшно помилятися, бо знаєш, що допоможуть і виправлять! Дуже тепла атмосфера!» (Черевко Лілія, 312).

Практичне заняття відбулося на платформі Zoom. Марія Михайлівна заохотила багатьох студентів стати частиною студентського самоврядування, брати участь у вирішенні проблем та пропонувати свої власні ідеї! Адже, макаренківська родина - це спільнота викладачів, науковців, студентів, партнерів та, звісно, випускників Університету. Це люди, які поважають, зберігають та примножують культурні та духовні традиції Університету. Студенти можуть знайти себе під час роботи у різних органах СумДПу.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад