Новини

Засідання вченої ради університету

27 квітня 2020 року відбулося планове засідання вченої ради Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка в режимі онлайн-конференції під головуванням ректора, доктора педагогічних наук, професора Юрія Лянного.

Перше питання порядку денного було присвячено аналізу стану та перспектив профорієнтаційної роботи в університеті. Начальник Центру професійно-кар’єрної орієнтації та вступу на навчання Яна Леоненко доповіла про особливості проведення інформаційно-розʼяснювальної роботи з метою залучення абітурієнтів на навчання (висвітлення та представлення інформації про університет за допомогою ЗМІ, офіційного сайту університету, роботи консультаційного Центру, тощо), у тому числі в умовах карантину у дистанційному режимі.

У виступі першого проректора, професора Любов Пшеничної було розглянуто перспективи удосконалення роботи щодо організації курсової підготовки в університеті. За словами першого проректора, відділом працевлаштування, професійно-технічної освіти та додаткових платних послуг забезпечується можливість підвищення кваліфікації за 35 акредитованими програмами (спеціальностями). З метою інформування працівників, які потребують підвищення кваліфікації, на сайті університету організована сторінка на якій розміщена інформація про порядок звернення за послугою, форми і види підвищення кваліфікації, тривалість та вартість послуги. На сайті розміщені варіативні програми з усіх педагогічних спеціальностей. Інформація постійно оновлюється і доповнюється. Відповідно до постанови КМ України № 800 на сайті постійно надається інформація про осіб, що пройшли підвищення кваліфікації.

Далі на розгляд членів вченої ради першим проректором була представлена Стратегія розвитку Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка на 2020 – 2030 роки. Після активного її обговорення, члени вченої ради одноголосно рекомендували Стратегію для затвердження конференції трудового колективу університету.

Рішенням вченої ради було затверджено освітньо-професійні програми та навчальні плани освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів та магістрів.

Члени вченої ради схвалили пропозицію проректора з науково-педагогічної роботи, професора Віталія Шейка, надавши рекомендацію до друку та Гриф університету навчальним посібникам та періодичним виданням, затвердили Положення, розглянули кілька питань у «Різному» і на цьому порядок денний засідання було вичерпано.

Ректор університету Юрій Лянной висловив подяку усім членам вченої ради за плідну співпрацю в онлайн-форматі та на цьому завершив засідання. Чергове планове засідання вченої ради університету заплановано на останній понеділок травня місяця.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад