Новини

Засідання вченої ради природничо-географічного факультету у новому 2023 році

19 січня 2023 року відбулося засідання вченої ради природничо-географічного факультету у змішаному форматі.

По першому питанню: «Звіт роботи навчально-наукового центру «Ботанічний сад Сум ДПУ імені А.С. Макаренка» за 2022 рік та затвердження плану роботи на 2023 рік» доповідала директор ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка» - Наталія Миколаївна Левченко. Наталія Миколаївна схарактеризувала роботи, які проводилися з ландшафтної організації території та поповнення колекції рослин, науково-дослідну роботу закладу та роботи з ремонту і відновлення садово-паркових об’єктів та споруд ННЦ. Також навчально-науковий центр працював над висвітленням інформаційних матеріалів та проведенню просвітницької природничої діяльності серед молоді. Члени вченої ради позитивно схвалили роботу ННЦ «Ботанічний сад Сум ДПУ імені А.С. Макаренка» у 2022 році та затвердили план роботи на 2023 рік.

Заступник декана з наукової роботи - Анатолій Олександрович Корнус доповів про результати наукової діяльності кафедр факультету та підсумки рейтингового оцінювання якості наукової роботи професорсько-викладацького складу природничо-географічного факультету за 2022 рік. Анатолій Олександрович зазначив, що на факультеті працює міжкафедральний ресурсний центр розвитку природничої освіти та виконуються дослідження по колективній міжкафедральній темі. Всі кафедри факультету беруть участь у здобутті грантів на виконання науково-дослідної роботи. На факультеті стабільно високі показники публікаційної активності, зокрема за 2022 рік маємо 20 публікацій у виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus та WoS. Найбільше таких публікацій по кафедрі біології та методики навчання біології. Кількість цитувань у виданнях, що входять до наукометричних баз найбільша по кафедрах біології та методики навчання біології та кафедрі біології людини, хімії та методики навчання хімії. За результатами науково-дослідної роботи у 2022 році найбільше довідок про впровадження результатів досліджень отримала також кафедра біології та методики навчання біології. Всі кафедри добре працювали над наданням додаткових платних послуг та залученням коштів за підсумками наукової діяльності. На всіх кафедрах факультету працюють наукові проблемні групи та активно ведеться науково-дослідна робота студентів. Найбільше одноосібних публікацій підготували студенти кафедри загальної та регіональної географії. Традиційно більше 10 робіт від факультету було подано на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт. На природничо-географічному факультеті у 2022 році проведено Всеукраїнські, міжрегіональні, регіональні та університетські наукові конференції, семінари, брифінги та читання. Анатолій Олександрович провів аналіз рейтингу наукової діяльності науково-педагогічних працівників природничо-географічного факультету за підсумками 2022 року та окреслили плани науково-дослідної роботи факультету на 2023 рік.

Також голови ЕК доповіли про підсумки кваліфікаційної (підсумкової) атестації здобувачів за освітнім рівнем магістра, декан факультету повідомила про особливості організації освітнього процесу у другому семестрі. Керівники практик познайомили членів ради про хід організації виробничої практики студентів І (бакалаврського) рівня вищої освіти, Анатолій Олександрович Корнус доповів про хід підготовки до проведення наукових конференцій на факультеті у 2023 році.

З вірою у ЗСУ, ППО та Перемогу готуємося до нового семестру, допомагаємо ЗСУ та продовжуємо працювати на освітньому фронті.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад