Новини

Здобувачі освіти СумДПУ беруть участь у проєкті «Українська суботня школа» (Бельгія)

Науково-педагогічні працівники (старший викладач Ячменик М.М., професор Семеног О.М., доцент Громова Н.В.) та здобувачі вищої освіти СумДПУ беруть участь у проєкті Суспільно-культурного товариства ”Українці в Генті” (Бельгія) за співпраці з СумДПУ “Українська суботня школа: міжнародний міст навчання”.

Така форма діяльності для майбутніх учителів української мови дозволяє набути новий досвід вчителювання, а точніше: розпочати його напередодні педагогічної практики, формувати нові soft skills та свідому активну громадянську позицію, а також, підтримувати українських дітей у вимушеній та тимчасовій еміграції.

Щосуботи до проведення уроку в змішаній формі долучаються здобувачі освіти. Присутній ментор у класі та вчитель в онлайн-класі застосовують синергію поєднання традиційних форм та інноваційних інструментів навчання.

Світлана Маценко, здобувачка 3 курсу:”Проведення уроку в Українській суботній школі дало мені можливість застосувати знання з дисциплін “Методика навчання української мови” (викл. Громова Н. В.) ,”Мультимедійні технології на уроці української мови” (викл. Ячменик М. М.) практично, розширити свій кругозір, провести час із неймовірними дітками. Протягом уроку учні були активними, слухняними. Також, урок дав мені можливість зрозуміти, що діткам варто подавати теоретичний матеріал практично. Щиро вдячна Марині Михайлівні та Наталії Василівні за довіру, підтримку, допомогу, а Олені Миколаївні Семеног за можливість працювати з підручником із української мови для 5 класу НУШ”.

Ячменик М.М.: “Для мене, волонтера української школи, важливо: українські діти вивчають рідну мову, пізнають нові слова, вивчають вірші українських письменників, читають/спілкуються українською, тримаються корінням за рідну землю та долають освітні розриви. Така форма і досвід співпраці має на меті надавати методичну підтримку українським суботнім та недільним школам за кордоном, започаткований кафедрою української мови і літератури, розвитку професійних навичок майбутніх учителів та сприяє адаптації і соціалізації дітей, які повертаються з-за кордону додому”.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад