Новини

Звіт професора Юрія Лянного про діяльність на посаді ректора у 2023 році

29 січня, в ході спільного засідання Зборів трудового колективу, Вченої та Наглядової рад, ректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка професор Юрій Лянной звітував про виконання умов контракту щодо досягнення цільових показників університету та виконання колективного договору у 2023 році.

Близького години ректор звітував про виконання 10 цільових показників, визначених для розвитку університету:

1. Збільшення частки аудиторних годин у загальній кількості, протягом яких викладання здійснюється англійською, французькою та німецькою мовами.
2-3. Збільшення кількості здобувачів вищої освіти та штатних науково-педагогічних працівників, які брали участь у програмах міжнародної академічної мобільності, тривалістю не менше одного місяця за календарний рік.
4. Збільшення кількості навчальних аудиторій, які оснащені спеціальним обладнанням, яке забезпечує виконання функцій мультимедії.
5. Збільшення кількості іноземців серед здобувачів вищої освіти Університету, у тому числі громадян країн Організації економічного співробітництва та розвитку.
6. Зменшення частки адміністративно-управлінського персоналу в загальній частині штатних посад зведеного штатного розкладу закладу вищої освіти до визначених цільових показників.
7. Запровадження комплексної автоматизації управління Університетом, включаючи систему електронного документообігу.
8. Запровадження системи ключових показників ефективності в контрактах проректорів та керівників структурних підрозділів.
9. Проведення ремонтів будівель, навчальних корпусів та гуртожитків в обсязі не менше 3 млн. грн.
10. Збільшення кількості проіндексованих публікацій науково-педагогічних працівників у виданнях, які реферуються у науково метричних базах Web of Sсіenсе та Scopus.

У всіх цільових показниках за звітній рік було виконано поставлені вимоги, в ряді випадків - перевиконано. Варто відзначити стабільне зростання кількості вступників, збільшення власних доходів університету, постійне покращення матеріально-технічної бази, успішну акредитацію існуючих та відкриття нових спеціальностей.

Голова профспілкової організації працівників освіти і науки університету Ірина Каравай відзначила виконання ректором всіх покладених на нього зобов'язань перед колективом.

Окрім звіту цього дня ректор вручив Нагрудний знак «Відмінник освіти» Міністерства освіти і науки України Світлані Кузіковій - доктору психологічних наук, професору, завідувачу кафедри психології.

Атестати професорів з рук Юлія Лянного отримали доктор економічних наук Наталія Ілляшенко, доктор економічних наук Віталій Омельяненко, кандидат педагогічних наук Михайло Каленик, кандидат педагогічних наук Ірина Чистякова. Атестат доцента отримала кандидат філологічних наук Тетяна Давидова.

Задля покращення рівня технічної оснащеності ряду структурних підрозділів було передано смарт-панелі, а ННІ Культури і мистецтв отримав електронне піаніно.

З метою розвитку студентського спорту Збірній команді СумДПУ імені А.С. Макаренка з футболу було передано м'ячі та 22 комплекти форми. Жіноча збірна СумДПУ імені А.С. Макаренка з баскетболу отримала набір баскетбольних м'ячів.

За постійну взаємодію та глибоку співпрацю було відзначено керівників закладів середньої освіти, які стали лідерами за кількістю випускників, які обирали наш університет для навчання.

В продовження волонтерської діяльності, яка постійно триває в університеті, військовим було передано інверторний генератор та маскувальні сітки.

По завершенню засідання Зборами трудового колективу було одноголосно визнано діяльність професора Юрія Лянного на посаді ректора – задовільною.

Фотогалерея

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад